Salı, Mayıs 14, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayİçişleri Bakanı Soylu, Hafta Sonunu Hatay'da Geçirdi

İçişleri Bakanı Soylu, Hafta Sonunu Hatay’da Geçirdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumartesi gününü Hatay ve Suriye’de geçirdi. Sınır incelemeleri ve bir takım kent içi ziyaretler için Hatay’a gelen Süleyman Soylu, Suriye’nin İdlib kentinde yapılan briket ev çalışmalarını takip etti.

Soylu, İdlib’de yaklaşık 3,9 milyon kişinin yaşadığını belirterek, AFAD koordinesindeki kurumların ve sivil toplum örgütlerinin buradaki insanlara destek olmak için çalıştığını söyledi. Bakan Soylu, bölgede yaklaşık 2 bin 900 briket evin olduğunu ifade ederek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın, kabinemizin ve bütün arkadaşlarımızın yaptırdıkları evler de bu bölgede. Buralarda yüz binlerce insan yaşıyor. Şu ana kadar İdlib bölgesinde yaklaşık 63 bin 500 briket ev planlandı. Bunlardan 52 bin 500’ü tamamlandı, 7 bin 500’ünün daha yapımına başlandı. Yapımı tamamlananlardan yaklaşık 46 bini teslim edildi” diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu daha sonra Suriyeli savaş mağduru çocuklara eğitim ve barınma hizmeti verilen Reyhanlı Eğitim Köyü’nü ziyaret etti. İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca kurulan merkez girişinde çocuklar tarafından karşılanan Soylu, hatıra defterini imzaladı, çocuklarla fotoğraf çektirdi. Çocukların yaptığı resim ve el sanatları ürünlerini inceleyen Soylu, çocuklarla basketbol oynadı, çeşitli hediyeler verdi. Buradaki kütüphaneyi ziyaret eden Soylu, çocuklara bir süre kitap okudu. Soylu, vakıf yetkililerinden köyle ilgili bilgi aldı.

Bakan Soylu’ya programlarında, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi ve belediye başkanları eşlik etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER