Perşembe, Mayıs 2, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke Gündemiİçişleri Bakanlığı Paralel Seçim Kurdu!

İçişleri Bakanlığı Paralel Seçim Kurdu!

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, geçtiğimiz gün yaptığı “İçişleri Bakanlığı paralel seçim kurulu kurdu” açıklamasıyla ilgili bu kez görüntüler paylaştı ve sistemin nasıl çalıştığını video kaydı üzerinden gösterdi.

Twitter’dan paylaşım yapan Erkek yayınladığı videoya şu notu düştü:

“Bugün basın toplantısında anlattığım, İçişleri Bakanlığı’nda kurulan paralel seçim kuruluna dair görüntü. Bakın veri modülleri nasıl çalışıyormuş. Siz siyasi parti misiniz yoksa YSK mı? Gidin sınıfların kapılarında asılı duran ya da partinizin temsilcilerinin imzalayarak aldığı tutanaklardan bilgileri edinin. Amacınız ne?”

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, seçim gündemine dair CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında İçişleri Bakanlığı’nda seçim takibi için paralel bir yapı kurulduğunu tespit ettiklerini söylemişti.

‘YETKİLİ TEK ORGAN YSK VE SİYASİ PARTİLERDİR’ DEMİŞTİ

Erkek, İçişleri Bakanı Soylu’nun “suç işleri başkanı” gibi hareket ettiğini söylediği konuşmasında şu eleştiriyi yapmıştı:

“İçişleri Bakanı Süleyman Soylu maalesef bir suç işleri bakanı gibi hareket etmeye devam ediyor. YSK’nın karşısına İçişleri Bakanlığını, İlçe Seçim Kurullarının karşısına da kaymakamlıkları koymuş ve paralel bir yapı oluşturmuşlar. Çünkü kendisi bu paralel yapıları çok iyi bilen biri geçmişte de.

Ama biz İçişleri Bakanlığının bürokrasisini, memurlarını, kamu görevlilerini de buradan uyarıyoruz. Bu kanunsuz emir ve talimatlara uymayın, bu suçlara ortak olmayın. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde seçim sonuçlarını takip etmeye, sandık sonuç tutanaklarını takip etmeye, İlçe Seçim Kurullarında birleştirme tutanaklarını takip etmeye yetkili tek organ YSK ve siyasi partilerdir.

İlçe Seçim Kurulu, İl Seçim Kurulu, YSK. Başka hiçbir idare, başka hiçbir organ bu sandık sonuç tutanaklarını, birleştirme tutanaklarına, o torbalara, oy torbalarına dokunamaz. Sandık kurulu başkanları gerekli görürse polisin refakatini ister. Gerekli görürse. Bunu asla ve asla unutmayacağız.

Yasalar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya böyle bir görev mi veriyor? Hayır. Görevini kötüye kullanan bir İçişleri Bakanıyla karşı karşıyayız. YSK’da yüksek sesle kendisi dışında hiçbir kurulun, hiçbir organın bu şekilde seçimlere müdahale edemeyeceğini yüksek sesle ve güçlü bir iradeyle ortaya koymalı.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER