Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberİCKD Başkanı kara :"Halkın haklı talepleri karşılanmalıdır. Yaşadığımız bölgeye sahip çıkmak suç...

İCKD Başkanı kara :”Halkın haklı talepleri karşılanmalıdır. Yaşadığımız bölgeye sahip çıkmak suç değildir.

Akçay mahallesinde bugün yapılması planlanan 148,2 hektarlık alanı kapsayan Taş Ocağı ve kırma tesisi ile iligli ÇED toplantısı ile ilgili bir açıklama yapan İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara,“Halkın haklı talepleri karşılanmalıdır. Yaşadığımız bölgeye sahip çıkmak suç değildir.dedi
Başkan Karanın açıklaması şöyle:
“Bugün Akçay da maden ocağı ile ilgili yapılacak olan halkın katılımı toplantısı dün Valilik ve kaymakamlık makamlarınca alınan yasak kararlarının gölgesinde geçti. Her türlü toplantı gösteri yürüyüşü protesto eyleminin yasak olduğu ilçemizde ÇED toplantısı bu karardan muaf tutuldu.
Bu durumun kabul edilemez ve gerçek dışı bir uygulama olduğunu ifade ettim. Toplumun anayasal haklarına demokratik haklarını kullanmasının önünde bir engel teşkil etti. Madem her türlü toplantı yasak ise ÇED toplantıda yasak olmalıdır.

1 saat boyunca polis engeliyle karşılaştım.

Saat 9.30’da bölgeye gittiğimde 1 saat boyunca polis engeliyle karşılaştım. Ardından Çevre koruma derneğinden sadece 2 kişi girebilir talimatı ile toplantı alanına girebildim. Mahalle sakinleri maden sahalarını istemediklerini toprağa suya zarar verdiklerini zeytin bahçelerine tarım topraklarının kullanılamaz hale geldiğini yüksek sesle ifade ettiler.

Bakanlık yetkilileri kahvehane de içeride gizli bir şekilde tutanağı tutmaya çalıştılar

Bakanlık yetkilileri kahvehane de içeride gizli bir şekilde tutanağı tutmaya çalıştılar en son noktada zorla içeri girebildik, tutanağı gördük toplantının halkın bilgilenmek istemediği için yapılmadığını tutanak altına aldılar ve şerh düşmemize izin vermediler. k‘aymakamlıkça yapılan yasak kararına rağmen bu toplantının muaf tutulduğuna ilişkin şerhimiz tutanağa geçirilmedi.
Bu esnada kısa süreli bir gerginlik yaşandı dört gözaltı oldu biri serbest bırakıldı diğer üç arkadaş şu anda ifadelerini vermek üzere götürüldüler.
Süreç devam edecektir. Hukuki olarak takipçisi olacağız. Gelişmeleri birlikte değerlendireceğiz.
Halkın haklı talepleri karşılanmalıdır. Yaşadığımız bölgeye sahip çıkmak suç değildir.
Ben öncelikle Akçay halkına bölge insanlarınımıza verdikleri bu yürekli mücadeleden dolayı teşekkür ediyor, emeği geçen, katkı koyan bütün arkadaşlarımız sağ olsun var olsunlar” dedi.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER