Cumartesi, Mayıs 11, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelİHD Hatay Şubesinden Kahvaltılı buluşma…

İHD Hatay Şubesinden Kahvaltılı buluşma…


İnsan Hakları Derneği Hatay Şubesi tarafından düzenlenen dayanışma ve birlik amaçlı ‘Kahvaltı’ etkinliği üyeler ile çeşitli Siyasi parti ve STK temsilcilerinden yoğun ilgi gördü.
Alina Kır bahçesinde düzenlenen üyeleriyle birlikte yoğun bir katılımla gerçekleştirilen dayanışma ve birliktelik amaçlı ‘Kahvaltı’ etkinliğinde İHD Hatay Şubesi Eş Başkanı Ergül Sayın İnsan Hakları Derneğinin tüm dünyada devletlerden, hükümetlerden ve siyasi partilerden bağımsız bir örgüt olduğunu söyledi.
İnsan haklarının evrenselliğini ve bölünmezliğini savunduğuna dikkat çeken Ergül Sayın “Irk, dil, din, renk, cinsiyet, siyasi görüş ve benzeri nedenlerle yapılan her türlü ayrımcılığa karşı mücadele eder. Her yerde ve her koşulda işkenceye karşı çıkar. Adil yargılanma hakkını savunur. Savaşa ve militarizme karşı barışı savunur. İfade özgürlüğünü koşulsuz ve sınırsız savunur. Düşünce ve inanç özgürlüğünü dokunulmaz bir hak olarak görür ve savunur. Örgütlenme özgürlüğünü savunur. Ezilen birey, cins, sınıf, halk ve ulusların hakları için mücadele eder” dedi.
Ayrıca İnsan Hakları Derneğinin ulusların kendi kaderini tayin etme hakkını savunduğunu da vurgulayan Ergül Sayın “İnsancıl hukuku savunur. Dünyanın en çağdaş ülkelerinde bile, evrensel insan hak ve özgürlüklerinin tümünü yerleştirebilmek olanaklı değilmiş gibi görünse de, doğuştan gelen ve reddedilemez doğal insan hakları, birey bazından başlamak kaydıyla tüm alanlarda, ekonomik-sosyal-siyasal-kültürel ve hukuksal düzeyde toplumun tüm üyelerini gözetmek tarafsızlığı ile mücadele etme kararlığını her daim şiar edinmiş bir kararlılık içinde, emekçi sınıf-halk ve uluslara moral ve motivasyon olmayı sürdürecek, bundan vazgeçmeyecektir!” şeklinde konuştu.
Kahvaltılı buluşma etkinliğinde İHD fahri başkanı Mithat Can, İHD Genel Merkez Onur Kurulu üyesi Hatice Can, SES-EMEP-ÖDP-SODAP-HDP-KALDIRAÇ-SYKP-HALK EVLERİ üyeleri, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız ile Hatay Barosu temsilcileri de hazır bulundu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER