Perşembe, Mayıs 9, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberİHD:"Reyhanlı'daki Tacizci öğretmen tutuklansın"

İHD:”Reyhanlı’daki Tacizci öğretmen tutuklansın”

 

İHD Hatay şubesi Çocuk Hakları Komisyonu, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Okul müdür yardımcısı A.Ö, 13 yaşındaki öğrencisine cinsel istismarda bulunmuş, ardından açılan dava iki yıl sonra ilk kez görüldüğüne dikkati çekerek, “Bakanlığın devlet memurluğundan çıkartılması talebine karşı, aynı okulda yeniden göreve başlamıştır” görüşünü ileri sürdü.

İHD Hatay şubesi Çocuk Hakları Komisyonu, basın açıklamasında şu sözlere yer verdi:
“İki yıl önce Reyhanlı ilçesinde ortaokulda müdür yardımcısı ve beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan A.Ö’nün öğrencisi 13 yaşındaki A.A ya attığı mesajlar üzerine olayın ortaya çıkmıştır. Mağdur A.A yine aynı okulda 8. sınıfta okumaktadır.
Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri yapmış oldukları soruşturmada sanığın Devlet Memurluğundan Çıkarma Cezası ile cezalandırılmasını uygun bulmuştur. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı Devlet Memurluğundan Çıkarama Cezası yerine Bir Yıl Kademe ilerlemesinin durdurulmasına karar vermiştir. Milli Eğitim Bakanlığı soruşturmanın başında sanığı açığa almış olmasına rağmen şu an sanık yeniden göreve başlamıştır. Hatta sanığın göreve başlaması yetmezmiş gibi birde aynı okulda göreve başlatılmıştır. Ayrıca mahkemece Ailenin Korunması Ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair 6284 sayılı yasa da uygulanmamıştır. Talebimiz 6284 sayılı yasanında uygulanması yönündedir.
Sanığın aynı eylemi başka öğrencilerine karşı gerçekleştirme ihtimaline karşın biran önce açığa alınmasını ve tutuklanmasını talep ediyoruz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER