Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelİKEM KOLEJİ SK TÜRKİYE KADINLAR BASKETBOL 2. LİGİNDE

İKEM KOLEJİ SK TÜRKİYE KADINLAR BASKETBOL 2. LİGİNDE

İKEM Koleji geçtiğimiz başarılı sezonun ardından bu sezon da çıtayı yükseltti ve Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Liginde mücadelesine devam etme kararı aldı.
Bilindiği üzere Özel İKEM Koleji akademik eğitimde gösterdiği başarıyı sosyal, kültürel ve spor alanında da birleştirerek gücüne güç katıyor ve bölgeye, bölge halkına renk katıyor. Geçtiğimiz sezon okullarda Lise Genç Kızlar Kategorisinde Türkiye 3.lüğünü yakalayan İKEM Koleji, kulüplerde de Türkiye Finalisti olmuştu. Bu seviyelere kadar yükselen takımın artık kabuğuna sığmaması üzerine lige katılma kararı alındı. Bölgenin çocuklarıyla hiçbir transfer gerçekleştirmeden en büyük 2000 doğumlu yaş kategorisinde olan kızlarıyla U18 Kulüp Genç Kız Takımı ve Türkiye Kadın Basketbol 2. Lig Takımı olmak üzere toplam üç kategoride mücadele edilecek. Okullarda ve kulüp gençlerde hedef yine Türkiye Finalleri. Türkiye Kadın Basketbol 2. Liginde bu seneki hedefleri PLAY OFF’a kalmak. Yani ligi yıldız ve genç kızlarla ilk 5’te tamamlamak ve Ülke Basketboluna yeni ve tecrübe seviyesi yüksek sporcular yetiştirebilmek…
Konuyla ilgili olarak İKEM Koleji Spor Kulübünün Koordinatörü Antrenör Hamit DUMAN;“aralıksız çalışmalarımız devam ediyor. Bölgeye bir renk kattık. İlkleri yaptık. Kırılması zor rekorlara imza attık. Sadece İskenderun’da değil, Hatay ve hatta tüm güneydoğuda ilkleri başardık. Hayal ettik, gerçekleştirdik. Türkiye 3.lüğü ve kulüplerde Türkiye Finalisti olmak çok gurur verici bir. Artık çıta çok yüksek ve biz kendi kendimizle yarışıyoruz. Bu sene çok güzel olacak diye ümit ediyorum. İskenderun’da salonların dolmasını bekliyoruz. Artık altyapılardan yetiştirmek üzere daha fazla sporcu bulabilme imkanına sahip olacağız. Zaten bu projenin en büyük amacı da çocukların önünde profesyonel bir lig takımı kurup bu sporu yapmaları için aracı olabilmek. Tabiki bu süreç velilerinde çocuklarını teşvik etmesi için çok önem arzedecek. İnşallah herşey istediğimiz doğrultuda gelişir ve iyi bir sezon geçiririz. Bu arada Özel İKEM Koleji’nin eğitimdeki başarısı sayesinde takımımız bu seviyelere geldi ve bu imkanlara sahip oldu. Akademik eğitimdeki tartışılmaz başarısıyla Özel İKEM Koleji 28 yılı aşkın eğitim hayatıyla örnek teşkil etmeye devam ediyor. Eğitimdeki başarısıyla da yine bu sene adından bahsettirmeyi başardı. TEOG’ taki başarısı ile yine bir öğrencimizi Galatasaray Lisesine göndermenin gururunu yaşıyoruz. Bizlere bu desteği veren kurucularımıza sonsuz teşekkürler ediyoruz.” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER