Perşembe, Mayıs 30, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay“ikili devlet” anlayışını kabul etmiyoruz.

“ikili devlet” anlayışını kabul etmiyoruz.

Anayasa mahkemesinin kendisi adına hak ihlali yapıldığı kararını verdiği Hatay Milletvekili Can Atalay sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

İkili devlet anlayışına kabul etmeyeceğini, buna alışmayacağını söyleyen Can Atalay, Anayasal düzen durdurmaya çalışanları da tespit etmeye devam ettiklerini ifade etti.
Can Atalay’ın X hesabından yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde;
1- 25 Ekim günlü Anayasa Mahkemesi kararının yerine getirilmediği, bir dakikanın bu ülkelerinde yaşayan herkesin hak ve özgürlüğünü korumayla yükümlü olan niteliklerin ne zararına dayandığı belirtildi. Ancak “ikili devlet” anlayışını kabul etmiyoruz. Buna alışmayacağız.
2- İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine neredeyse bir rehber açıklığında yazılan Değişiklik Mahkemesi uzatması, başka bir merciye “gereği için” gönderilmesinin açık hukuka aykırılığının HSK tarafından soruşturulmasını talep ediyorum.
3- Anayasa Mahkemesi kararlarına uyulması ile ilgili bir “irade” var ise bu iradenin 13. Ağır Ceza Mahkemesi başkanına ait olabileceğiniz hukuka bağlı olmayan Devlet hayalinin sahipleri kimlerdir?
4- Üyesi olduğunuz TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nu yargı kararıyla oluşan hak kapsamının temizlenmesi için verilen karara uyulmayarak ihlalin devam ettirilmesinin bulunduğu gündemle toplantıya davet ediyorum.
5- TBMM’yi yargılamanın yerine değiştirme kararı verenlerin kim olduğunu ve Anayasal düzenin askıya alınmasına teşebbüs edenleri tespit etmeye davet ediyorum.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER