Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayİktidar,Hatay’ı üvey evlat görüyor

İktidar,Hatay’ı üvey evlat görüyor

Hatay CHP Milletvekili İsmet Tokdemir, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçesi görüşülürken yaptığı konuşmada, ilimiz Hatay’ın hak etmesine rağmen alamadığı hizmetlerden söz etti.

İktidar,Hatay’ı üvey evlat görüyor
İktidar,Hatay’ı üvey evlat görüyor

Tokdemir; Hatay için yıllardır söylenen Amanos Tüneli’nin temelinin bile atılmamasını, Edirne’den gelen otoyolun Belen’de sona erip Antakya’ya yıllardır uzatılmamasını, Hatay’da kapatılan iki sınır kapısı nedeniyle il ekonomisindeki daralmanın yarattığı sıkıntıların bir türlü giderilememesini örnek gösterdi.

Milletvekili İsmet Tokdemir, konuşması ile ilgili şu paylaşımı yaptı:

  • Hatay’ı üvey evlat gören, yol yapmakla övünen iktidarın, Hatay’da ilçeler arasında bitiremediği yolları, temeli bile atılmayan Amanos Tüneli’ni, Belen ilçemize kadar uzanan otoyolun Hatay’ın diğer ilçelerine ulaştırılmadığını, Cilvegözü ve Yayladağı Sınır Kapılarının transit tır geçişlerine kapalı olmasından dolayı yaşanan sıkıntıları, Ortadoğu’ya uzanan güvenlik koridorunun yapılması gerektiğini, TBMM Plan Bütçe Komisyonu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçe görüşmelerinde dile getirdim.”

Tokdemir, yol yapmakla övünen bugünkü iktidarın Hatay’a hizmet götürmediğini söylerken, vergi ödemede Türkiye 7.si olan Hatay’ın hizmet alımında 78 sırada olduğunun altını çizdi ve şöyle dedi:

“Edirne’den başlayan otoyol, Hatay-Belen’e kadar geliyor ve burada bitiyor. Antakya’ya olan 38 km’lik kısmı yıllardır söylüyoruz, yapmıyorsunuz. Burada trafik sıkışıyor. Bu yol, çok stratejik öneme sahip. Olağanüstü hal durumunda kullanılacak başka bir yol da yok. Allah razı olsun, Hatay Büyükşehir Belediyesi, şimdi Serinyol Arsuz arasında bir yol açıyor.

AKP, Hatay’ımızı 20 yıldan beri Amanos Tüneli hikayesi ile kandırıyor. Hatta AKP’li bir Vekilimiz, Amanos Tüneli için ‘Yapılmazsa istifa ederim’ demişti. Yazık değil mi bu milletvekilimize! Niye istifa etsin ki! Yolu yapın!

Amanos Tüneli’ni yaptığınızda, sadece Hatay değil, Gaziantep ve Kilis illerinde de ekonomi canlanacak. Bölgeye zenginlik gelecek. Yıllardır söylüyorsunuz, ama yapmıyorsunuz. Bakın, Hatay’da ilçeler arası yolların neredeyse tamamı bozuk. Antakya-Reyhanlı ile Kırıkhan-Reyhanlı ve Antakya-İskenderun, Antakya-Samandağ yolları bozuk, yıllardır yapılmıyor. Hatay’dan geçen E-91 yolunda kazalar çok bu yüzden arttı.

Hatay, TIR filosunda Türkiye ikincisi iken, ulaşımdaki sıkıntılar, sınır kapılarının da kapalı oluşu nedeniyle 4. sıraya geriledi. Lütfen, Hatay’daki iki sınır kapısını açın.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER