Pazar, Haziran 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelİlaç Kullanırken Doktorunuza Danışın

İlaç Kullanırken Doktorunuza Danışın

Bilinçsiz İlaç Kullanımı Çok Tehlikeli Sonuçlar Doğurabilir
Mustafa Kemal Üniversitesi’nin bölge ve ülke düzeyinde kaliteli yayınıyla adından söz ettiren radyosu Radyo Üniversite, sosyal sorumluluk içeren yayınlarına devam ediyor. Bölge insanının kültürel, sosyal ve özellikle de sağlık konularındaki ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına uzman konukları programlarına davet eden Radyo Üniversite, Hatay İli Akılcı İlaç Kullanımı Yerel Eylem Planı 2015-2017 kapsamında, Mustafa Kemal Üniversitesi ve Radyo Üniversite (FM 90.0) işbirliği ile Topluma Yönelik Akılcı İlaç Kullanımı konusunu masaya yatırdı.

İnsanların sıklıkla yaptıkları hatalardan olan bilinçsiz ilaç kullanımını işleyen Radyo Üniversite, konuyla ilgili, Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim dalı Başkanı Doç. Dr. Harun Alp’ı uzman görüşlerine başvurmak için programa davet etti.
“Mehmet Açıkgöz’le Sağlıklı Günler” programına katılan Doç. Dr. Harun Alp, insanların doktora gitmeleri konusunda uyarılarda bulunduğu konuşmasında, yanlış ve bilinçsiz ilaç kullanımının tehlikeli sonuçlar doğurabileceğine dikkati çekti. Bununla beraber ilaç israfından kaçınılması gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Alp, doktorun tavsiye ettiği dozda ve sürelerde ilaç alınmasını belirtti. Alp, insanlarımızın başları ağrıdığında, strese girdiklerinde ve kendilerini huzursuz hissettiklerinde doktorlara danışmadan ağrı kesici ve sakinleştirici haplar kullanmamalarının altını çizdi. Kafamıza göre alınan ilaçların çok ciddi boyutta insan hayatını tehdit edebileceğini vurgulayan Doç. Dr. Alp, 33 dakika süren programda insanların en küçük baş ağrılarında dahi doktorlarına danışmaları konusunda uyarılarda bulundu.
İlgiyle takip edilen program, Radyo Üniversite stüdyosunda gerçekleşti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER