Cuma, Mayıs 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakya"Sağlam Dükkanı Yıktılar"

“Sağlam Dükkanı Yıktılar”

Hasarsız iş yerine iş makineleri ile zarar verildiğini söyleyen Hataylı bir esnaf, durumu dükkanındaki malları yakarak protesto etti.

6 Şubat’ın ardından 5 ay geride kaldı. Depremlerden en fazla zarar gören il olan Hatay’da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor. Kentte 50 bin civarında hasarlı yapı yıkılmayı beklerken sağlık sorunları da gün geçtikçe büyüyor.

Depremlerden Hatay’ın Antakya ilçesi en büyük zararı gördü. Tarihi Uzun Çarşı’da da bazı dükkanlar hasar alırken bazıları az hasar aldı ya da hiç almadı. Dükkanını açabilen esnaf hayata tutunabilmek için satışa da başladı. Ancak iş makinelerinin sırasında hasarsız dükkanlara da zarar verdiği görüldü.

Tarihi Uzun Çarşı’da ve çevresinde yürütülen bazı çalışmalar, hasarsız dükkanların da zarar görmesine neden oldu. Birçok esnaf, dükkanının ve içindeki ürünlerin zarar görmesine tepki gösterdi. Esnaf, çalışmalar sırasında zararlarının karşılanacağının söylendiğini, ancak verilen sözlerin tutulmadığını söyledi. O esnaftan biri duruma, dükkanındaki ayakkabıları çarşı ortasına çıkarıp yakarak tepki gösterdi.

MALLARI YAKARAK TEPKİ GÖSTERDİ

Yalnız bırakıldığını söyleyen ve ayakkabıları yakarak bunu protesto eden, bu anların da videoyla kayıt altına alınmasını sağlayan bir esnaf şunları söyledi:

 Dükkanım sağlamdı. Kepçeyle yıktılar. Abi bu malların tanesi 800 lira dedim. Bu mallar çöp olur dedim, ‘zararını karşılayacaklar’ dediler. Söz verdiler, sözlerinde durmadılar ama ben zararım karşılanmayınca yakacağımı söylemiştim şimdi sözümde duruyorum.”

 
“SAĞLAM DÜKKANI YIKTILAR”

Bu zararı kim karşılayacak? Zaten canımız yanmış bizim. Duyulmamız için bir şeyleri kaybetmemiz gerekiyorsa biz zaten kaybettik. Daha ne bekliyoruz? Hasar tespit için on kere gelindi, on kere IBAN aldılar, on kere yardımcı olacağız dediler. Depremden sonra bu çarşımızda hiçbir hasar yoktu. Çatımızı söktüler, bunu yaparken dükkanlarımızı yıktılar, mallar gitti. Söz verdiler, malların zararını karşılayacaklarını söylediler. Üç vali geldi üçü de söz verdi. Sözlerinde durmadılar ama ben sözümde duruyorum mallarımı yakıyorum.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER