Çarşamba, Mayıs 15, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelİmal Ettiği Nar Ekşisini Dünyaya İhraç Etmek İstiyor

İmal Ettiği Nar Ekşisini Dünyaya İhraç Etmek İstiyor

Hatay’ın Altınözü ilçesinde nar ekşisi imalatı yapan 27 yaşındaki Fahri Fansa, dünyaya nar ekşisi ihraç etmeyi hedefliyor.

Hacıpaşa Mahallesi’nde dedesinden öğrendiği nar ekşisi imalatını 3 yıldır sürdüren Fansa, geleneksel yöntemlerle imal ettiği nar ekşisiyle yurt dışı pazarına açılmak istiyor.

Nar ekşisi imalatçısı Fansa, yaptığı açıklamada imal ettiği nar ekşinin büyük kısmını yurt içine bir kısmını da Suudi Arabistan’a gönderdiğini belirtti.

Nar ekşisi imalatında geleneksel yöntemleri kullandığını ifade eden Fansa, şöyle devam etti:

“Narın sıkma ve ayıklama işlemlerini modern makinelerle yapıyoruz. Sıkma işlemi bu sayede daha temiz ve hijyenik oluyor. Nar ekşisi yapımında ise eski usul yönetmeler kullanıyoruz. Yani odun ateşiyle ve özellikle zeytin ağacı odunuyla olmasına özen gösteriyoruz. Zeytin budaması sonucu elde ettiğimiz odunu kurutup nar ekşisi yapımında kullanıyoruz. Zeytin odunu hem daha kolay yanıyor hem de nar ekşisine güzel bir aroma veriyor. Geçtiğimiz yıl imal ettiğim nar ekşisinin 5 tonunu Suudi Arabistan’a yaklaşık 10 tonunu ise yurt içine gönderdim. Hedefim Avrupa ve Orta Doğu ülkelerine de nar ekşisi göndermek.”

Fansa, nar ekşisinin kilosunu 25 liradan sattığını da sözlerine ekledi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER