Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay"İmam Konakçı Dansöz gibi kıvırıyor"

“İmam Konakçı Dansöz gibi kıvırıyor”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Hatay’a, “Arap şehridir” diyen İmam Halil Konakçı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Konakçı’nın Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan uzaklaştırılmasını isteyen Özdağ, “Bundan sonra Türkiye’ye ve partimize yapmış olduğu her alçakça saldırıyı en sert şekilde, hukuk çerçevesinde cezalandıracağız. Çünkü bu zat Türkiye’nin toprak bütünlüğüne yönelik aynen PKK gibi açıklamalarda bulunma hadsizliğini göstermiştir. Emperyalistlerin çanak yalayıcıları böyle olurlar işte. Bazen karşınıza hacı, bazen hoca kılığında çıkabilirler” dedi. Bu olayı takip edeceklerini söyleyen Özdağ, “Şimdi bir dansöz gibi kıvırmaya çalışıyor ama söylediği şey ortadadır” diye konuştu.
Özdağ ve parti avukatları, bugün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne gelerek Hatay’a, “Arap şehridir” diyen Konakçı hakkında; “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik”, “Devlet kanunlarını ayıplama, kınama ve aşağılama, değersizleştirme”, “Anayasa’yı ihlal”, “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” suçlarından suç duyurusunda bulundu.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINDAN UZAKLAŞTIRILMALI

Suç duyurusunun ardından adliye önünde açıklama yapan Özdağ, şunları söyledi:
“Bu zat kamuoyu önünde haddini, bilgisini aşan spekülatif açıklamalarla ön plana çıkmaya çalışan, partimize üstü örtülü ama çok açık şekilde sataşmalarda bulunan, bizimle polemiğe girmek için çalışan ama muhatap alıp cevap vermediğimiz bir kişi. Din adamı olmaya yakıştığını söylemek mümkün değil. Zaten din adamı olmaya uygun bir hayatının olmadığı, şaibeli İzmir günlerinin ortaya çıkmasıyla da bütün Türk kamuoyu tarafından anlaşılacaktır. Diyanet İşleri Başkanı’na tavsiyem bu zatın ülkemize, halkımıza, İslam dinine daha fazla zarar vermeden Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan uzaklaştırılmasıdır.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER