Cuma, Mayıs 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“İmamların Kıydığı Resmi Nikaha İzin Vermeyeceğiz!”

“İmamların Kıydığı Resmi Nikaha İzin Vermeyeceğiz!”

CHP İskenderun İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün Selçuk 12 yaşında imam nikahına, 6 yıl sonra imamın kıydığı resmi nikaha, çocuk gelinlere izin vermeyeceklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları genel başkanlığı tarafından tüm Türkiye’de eş zamanlı gerçekleştirilen basın açıklaması bültenini İskenderun İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün Selçuk Parti binasında kadın kolları üyelerinin de katıldı toplantıda okudu.

Ülke gündeminde çok acil çözümlenmesi gereken sorunlara işaret eden CHP’li Selçuk, “İç ve dış borçların trilyon dolarlara yaklaştığı, işsizliğin- aşsızlığın had safhaya ulaştığı, her dört gençten 1’inin işsiz olduğu, terörün her gün yüreklerimizi kasıp kavurduğu, basının ve bilimin dört duvar arasına hapsedildiği bir süreçte; yapılacak hiçbir iş kalmamış gibi, iktidar yine nikâhı kimin kıyacağı ile uğraşmaya başladı” dedi.

Selçuk, İktidarın müftülüklere de, resmi nikah kıyma yetkisi veren kanun tasarısını tekrar tekrar gündeme getirmesinin, yaşamakta olduğu çöküşü, sistematik tehditlerle bertaraf etmeye çalışması olarak nitelendirerek “Biz kadınlar sormak istiyoruz; Kadınlar her gün öldürülüyor iken, Her gün tacize, tecavüze, şiddete uğruyor iken, Yoksulluk içinde iken, Çalışma hakları ellerinden alınıyor iken, Özgürlükleri gasp ediliyor iken tek sorunumuz, evlenme akdinin müftü aracılığıyla çözüme kavuşturulması mıdır? Sizler; medeni kanunun kadınlara verdiği haklardan neden rahatsız oluyorsunuz! Mevcut şartlarda, Türkiye’de evlendirme memuru sayısında bir sorun yoktur. Buna rağmen müftülüklere de bu yetkinin verilmesi sosyal hayata dini tahakkümün dayatılması içindir. Türkiye’de çocuk istismarlarının ve tecavüzlerin büyük çoğunluğunun dini nikah kisvesi altında yapıldığı düşünüldüğünde bu tasarının nasıl bir gaflet olduğu daha rahat görülecektir. 12 yaşında imam nikâhına, 6 yıl sonra imamın kıydığı resmi nikaha, çocuk gelinlere izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER