Pazartesi, Haziran 3, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİstanbulİmamoğlu, Edirne'de Konuşma Yaptı

İmamoğlu, Edirne’de Konuşma Yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fatih Sultan Mehmet’in doğumunun 591’inci yılı kutlanması kapsamında bugün Edirne’de konuşma yaptı. İmamoğlu konuşmasında Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye ‘Millet İttifakı’ göndermesi yaparak, “Ben bu birliğin dışında kalacağım, kendi gücümü göstereceğim’ diyen hata yapar. Başkasının ekmeğine yağ sürer” dedi.

Ekrem İmamoğlu konuşmasında, “İktidar ama sülale için iktidar değil. İktidar kim için? Millet için iktidar. Özellikle 2017’de bu süreci başlatırken, kendi siyasi menfaatlerini değil, kendi partisinin ya da partilisinin menfaati için değil, milletinin menfaatleri için birleşmeyi öngörerek yola çıkan CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur” diyerek şunları söyledi:

“Bu yolculuğun mimarıdır, bu yolculuğun lideridir. Daha sonrasında farklı siyasi görüşlerinden insanları toplayarak, konuşarak altı partiden bir Millet İttifakı oluşmuştur. Bu ittifakın dışında demokrasi için, ülkedeki haksızlığın, hukuksuzluğun sona ermesi için destek olan diğer siyasi görüşler, partiler de vardır

‘BAŞKASININ EKMEĞİNE YAĞ SÜRER’

Birleşmek zorundayız. Ben bu birliğin dışında kalacağım, kendi gücümü göstereceğim’ diyen hata yapar. Başkasının ekmeğine yağ sürer. O başkası demokrasiyi istemeyendir. Biz demokrasiyi istiyoruz. Biz milletin ittifakını istiyoruz. Onun için birleşmemizi büyütelim. Birliğin gücünü büyütelim.”

‘EN BÜYÜK ÖDÜLÜ BİRİNCİ TURDA SEÇİMİ KAZANMAKTIR VE KAZANACAĞIZ’

Birliğin gücüne herkesi davet ettiklerini söyleyen İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Farklı yollarda yürüyorsak yani gerçekten demokrasi diyorsak gerçekten bugünün iktidara gitmesi gerekir diyorsak Türkiye’nin düştüğü sıkıntıların her birisinde hemfikirsek ortada bir gerçek var.

Millet İttifakı ya burada birleşirsiniz ya da birleşmediğiniz takdirde o hesaplarınızın yanlış olduğunu öğrendiğinizde her şey geç olur. O bakımdan bu birliğin gücüne bu birlikteliğin gücüne elbette ki herkesi davet ediyoruz. Bu davet illa bu ittifakın resmi statüsünün içine eklenmekle de olmayabilir. Bunun şu anda başka örneklerini de yaşıyoruz. Farklı düşündüğünüz hatlarda ayrıştığınız ama hedef noktasında birleştiğiniz bir statüyle. Süreci elbette desteklemenin modelini bulabilme kabiliyetine sahip olabilirsiniz. O bakımdan buradan söylüyorum ki kesinlikle Recep Gürkan Başkan’ımıza katılıyorum bizim yola çıkışımızın en büyük ödülü birinci turda seçimi kazanmaktır ve kazanacağız. Benim bütün bu sözlerim siyaset arenasınadır. Siyaset arenasında yol yürüyen insanlara dairdir. Elbette ki herkes üstüne düşeni alacaktır diye düşünüyorum.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER