Pazar, Mayıs 26, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke Gündemiİmamoğlu Hatay'da Açıklamalarda Bulunudu

İmamoğlu Hatay’da Açıklamalarda Bulunudu

İBB Ekrem İmamoğlu, Hatay‘da açıklamalarda bulundu. İktidarın ‘not alıyoruz’ söylemlerine göndermede bulunan İmamoğlu, “Yöneticiler, gerçekleri dile getirenleri, kendilerini eleştirenleri fişlemek, tehdit etmek, cezalandırmak için not almaya başlamışsa artık yöneticilerle vatandaşların yolları ayrılmış demektir” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır yıkımın yaşandığı Hatay’da basın açıklaması yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, salı günü (21 Şubat) gerçekleştirilen partisinin grup toplantısında “Depremden menfaat devşirmenin arayışında olanlar ahlaksızlığın markalarıdır. Bunları tek tek not aldığımız da bilinmelidir” sözleriyle tehditlerde bulunmuştu.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “Biz afet bölgemizde vatandaşlarımızla birlikte olduğumuz için siyasi tartışmaların parçası olmadık. Cumhurbaşkanımıza ve bizlere söylenen sözleri şimdilik not ediyoruz” açıklamasını yapmıştı.

Bahçeli ve Erdoğan’a gönderme

İBB Başkanı İmamoğlu, Bahçeli ve Erdoğan’a ‘not alıyoruz’ göndermesinde bulundu. “Yöneticiler, gerçekleri dile getirenleri, kendilerini eleştirenleri fişlemek, tehdit etmek, cezalandırmak için not almaya başlamışsa artık yöneticilerle vatandaşların yolları ayrılmış demektir” diye konuşan İmamoğlu’nun sözleri şöyle:

“Kamu yöneticileri olarak talepleri dinlemeli notları almalıyız. Not almak yönetici için önemli bir iştir. Gereğini yapmak için not alırız. Yöneticiler, gerçekleri dile getirenleri, kendilerini eleştirenleri fişlemek, tehdit etmek, cezalandırmak için not almaya başlamışsa artık yöneticilerle vatandaşların yolları ayrılmış demektir. Aynı hedefe doğru yürümüyor demektir. Biz her koşulda vatandaşımızla aynı hedefe yürüyen yöneticiler olmalıyız. Kimseye iyilik yapmıyoruz, sadece ve sadece görevimizi yapıyoruz. Onun için biz vatandaşları değil, taleplerini, isteklerini not almaya devam eden yöneticiler olmalıyız.”

‘Kırılma anı’

“Çok acılar yaşadık, ama bunun bir kırılma anı olduğunu hatırlatmak isterim. Bambaşka yeni bir başlangıcı ortaya koymamız gerektiğini hatırlatıyorum” diyen İmamoğlu’nun açıklamalarından, öne çıkanlar şöyle:

“Geride bıraktığımız 18 günde her noktasına dokunmaya gayret ettik. Neredeyse 4 bin 500’e yakın personelimiz görev aldı. Şu anda da 2 bine yakın personelimiz aktif olarak burada bulunmakta.

Bazı konularda 99 Depremi’ni yoğun yaşamış ve içinde de bulunmuş kişiler olarak ders çıkarmadığımızı, bir kısım hatalarımızı sürdürdüğümüzü, hatta bazı doğruların bile yapılmadığını gözlemlemekteyiz. Çok eksiğimiz olduğunu ve bunların da düzeltilmesi gerektiğini ifade etmeliyiz. Devletimizin her kurumu bizim kurumumuzdur, aynı İBB gibi. Bu bağlamda gereğini yapmanın ilk adımının da yönetim anlayışıyla ilgili olduğunu ifade etmeliyim.

Geçici barınma sorunları olduğunu biliyoruz. Ama kalıcı konutların hayallerini ortaya koyma adına, bir yöneticiliği mutlaka vatandaşlarımıza sunmak zorundayız. Yangından mal kaçırır gibi hareket edemeyiz. Bu süreci bir inşaat yapma, yapı yapma olarak tanımladığımız anda hata yapmaya başlamış oluruz. Her şeyi rant gibi malzeme biçimine dönüştürürsek insanı insan olmaktan, devleti devlet olmaktan uzaklaştırırız. Bir kırılma anı yaşıyoruz. Kaderimizin ortak aklın, uzmanlığın değerini bilerek örülmesi şarttır. Aksi takdirde bugün yaşanan acıları nesilden nesile yeniden yaşamaya devam ederiz. Ne bu topraklar bunu hak ediyor ne bu insanlar bunu hak ediyor. Bilimsel bir organizasyon modelini kurmak zorundayız.”

‘Seçim yatırımı olmamalı’

Öte yandan İmamoğlu, Twitter hesabından yapılacak olan yeni konutlarla ilgili bir mesaj paylaştı. İmamoğlu, “Afet bölgelerinde yeni konutların yapımı bir seçim yatırımına dönüşmemeli. Geçmişteki hataları tekrar yapmamak için özen göstermeliyiz. Fizibiliteler çok iyi yapılmalı, şehirlerin kimliğine, yapısına dikkat edilmeli, yerel ekonomi desteklenmeli, herkes sürece dahil edilmeli” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER