Pazartesi, Mayıs 13, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun Haberİmamoğlu, Su Zammı Tartışmalarına Noktayı Koydu

İmamoğlu, Su Zammı Tartışmalarına Noktayı Koydu

İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifi’ni Londra uçuşu öncesinde ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, basın mensupları ile bir araya geldi.

Suya zammı tartışmalarına son noktayı koyan İmamoğlu, “Ülkemizde, yakıt ve enerji zammı yüzde 60’lardayken biz, önümüzdeki yıl insanlara su vermek, yatırım yapabilmek için kendimizi kurumsal olarak korumak zorundayız. Zammın kaynağı, ne yazık ki ülkemizdeki ekonomik sıkıntılardan kaynaklıdır. Bundan sıkıntı duyanlar varsa, doğalgaza, yakıta yapılan zammı hemen geri çeksinler, -başımın üstüne- biz de zam yapmayalım. Benim vatandaşlarım, sadece 3 ay önceki doğalgaz, 4 ay önceki elektrik faturasına baksın. Sebebi budur. Biz, en minimum seviyede zam yapıyoruz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Keyfi zam yapacak kişi ve kurum değiliz. Bu kadar net!” ifadelerine yer verdi.

İmamoğlu, Londra’da Finans Devleriyle Buluşacak

Belediye Başkanı Sadiq Khan ile aralarında Goldman Sachs, Morgan Stanley, Citi Group, HSBC, BlackStone, Bridgepoint Capital Group’un da aralarında olduğu finans devleri ile bir araya gelecek olan İmamoğlu, İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifi’nde taksici esnafın sorunlarına kulak verdi.

Londra ziyaretine ilişkin değerlendirmede bulunan İmamoğlu,  “İstanbul, dünyanın en önemli şehirlerinden, en önemli merkezlerden bir tanesi. Bundan dolayı da dünya ile çok sıkı bir teması olması gerekiyor. Her gittiğimiz noktada da çok verimli görüşmeler yapıyoruz. Şimdi de Londra Belediye Başkanının davetiyle oraya gidiyoruz. Londra’da hem teknik hem finans kuruluşlarıyla çok verimli buluşmalar yapacağımızı ön görüyorum. Çünkü önümüzdeki liste çok değerli.” sözlerini kaydetti.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER