Salı, Nisan 30, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“İMAR BARIŞI KANUNU SAMANDAĞ İLÇEMİZDE YOK SAYILAMAZ”

“İMAR BARIŞI KANUNU SAMANDAĞ İLÇEMİZDE YOK SAYILAMAZ”

Samandağ tarih kültür derneği STATIKDER hukuksuz ve kanunsuz olarak yıkıma karşı olduklarını dile getirerek hukuksuz yıkıma müsaade etmeyeceklerini söylediler. Deniz sitesinde basın açıklaması gerçekleştiren STATİK – DER adına açıklama yapan Yönetim Kurulu üyesi Sevsen Günay şunları söyledi : “
İMAR BARIŞI KANUNU SAMANDAĞ İLÇEMİZDE YOK SAYILAMAZ
İMAR BARIŞINA BAŞVURUP aldığımız YAPI KAYIT BELGESİ İLE KAZANILAN HAKLARIMIZ Samandağ Belediyesi ve Samandağ Kaymakamlığı tarafından yok sayılmaktadır. Hatay ili, Samandağ ilçesinde Deniz sitesinde İmar barışına başvurup Yapı Kayıt Belgesi aldığımız evlerimiz ve iş yerlerimiz Samandağ Kaymakamlığı ve Samandağ Belediyesinin yıkım tehdidi altındadır. İmar barışının yapılara sağladığı hakları hiç bir yetkili yok saymaya yetkili değildir.
İMAR BARIŞI İLE YAPILARIMIZ YASALLAŞMIŞTIR
İmar Barışı Kanunu ile birlikte yapılarımızı İMAR Barışından faydalandırıp usulune uygun bir şekilde yapı kayıt belgesi aldık. İmar Barışı Kanunu gereği “Yapı Kayıt Belgesi” alan yapılarımız ile ilgili daha önce alınmış yıkım kararları ve idari para cezaları yok sayılır, süren davalar varsa düşer ve yapılarımız ile ilgili yıkım tehlikesi ortadan kalkar. Yapı Kayıt Belgesi ile yapılarımız için tadilat ve onarım hakkı yasal olarak kazanılmıştır. Yapılarımız yasallaşmıştır. Hukuki çerçeve içine girmiştir.
YETKİLİLER KANUNA MUHALEFET EDEMEZ VE HAK İHLALİ YAPAMAZ
Fakat maalesef Samandağ Kaymakamlığı ve Samandağ belediyesi işbirliği ile İmar barışı kanunu ve yapı kayıt belgesinin yapılarımıza tanıdığı yasal haklar tanınmamaktadır. Kaymakamlığın onayı ve belediyenin eli ile bizlere 15 gün süre tanınarak yapılarımızı boşaltmamızı talep eden yazılar gönderilmektedir. 15 günün 9 günü geçti. Samandağ Kaymakamlığı İmar Barışı Kanununa muhalefet ederek ve Yapı Kayıt Belgesi bulunan yapıların kazandığı yasal hakları ihlal ederek yapılarımızın boşaltılması ve yıkılması için yazılar göndermektedir.
YAPILARIMIZ İLE İLGİLİ BÜTÜN YETKİLER BAKANLIKTADIR.
İmar Barışına Başvuru yapı Yapı kayıt belgesi alan yapılar ile ilgili her türlü tasarruf ve yetki Çevre ve Şehircilik bakanlığındadır. Usulüne uygun bir şekilde İmar barışına başvurup, Yapı kayıt belgesi alan yapılara Kaymakamlık ve Belediye boşaltın yıkacağız diye bir yazı gönderme yetkisi yoktur. Samandağ kaymakamlığı ve Samandağ belediyesi yetkisinde olmayan uygulama içine girerek geri dönüşü mümkün olmayan tahribatlara sebebiyet verme arifesine gelmiştir. Samandağ belediyesi ve Samandağ kaymakamlığı içine girdikleri yanlıştan bir an önce geri dönmeleri sağlanmalıdır.
İLÇE EKONOMİSİNİN MOTORU DENİZ SİTESİ TURİZM İŞLETMELERİDİR.
Hatay- Samandağ Deniz sitesindeki turizm işletmeleri ilçe ekonomisi içinde önemli yere sahiptir. İşsizliğin yoğun olduğu bölgemizde yüzlerce kişi istihdam edilmektedir. Aileleri ile birlikte binlerce kişinin geçim kaynağı bu işletmelerdir. Ayrıca on yıllarca birikim ve emek ile oluşturulan bu turizm işletmeleri Samandağ ekonomisinin motoru haline gelmiştir. Bu işletmelerin yıkılması İlçe ekonomisini yok edecek ve ilimiz ve ülkemiz ekonomisi için büyük kayıp olacaktır. Çarşı merkeziiçin en önemli hareket kaynağı turizm işletmeleridir. 30- 40 yıllık emek, tecrübe ve birikim sonucu oluşan turizm işletmelerini yok etmek makul değildir. Tapulu, Ruhsatlı ve Kıyı Kenar çizgisi dışı olan yapılarımız deniz kıyısından 200-300 metre uzakta olmasına rağmen Kıyı Kenar Çizgisinin defalarca hep yeniden ve yeniden tespiti nedeni ile KKÇ içinde bırakılmış ve tapularımız iptal edilerek çok büyük mağduriyete maruz kalmıştık. İmar Barışı ile Rahat nefes aldık. Fakat Kaymakamlığın Sanki imar Barışı yokmuş gibi yazılar göndermesi Hayal kırıklığı yaratmıştır.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER