Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelİmar Barışı'nda süre uzatıldı!

İmar Barışı’nda süre uzatıldı!

+
Kamuoyunda “İmar Barışı” olarak bilinen Yapı Kayıt Belge düzenlenmesinde başvuru süresi bir kez daha uzatıldı. Daha önce ilk açıklandığı 31 Ekim son tarihi olarak açıklanmış ve süre 31 Aralık 2018 tarihine kadar uzatılmıştı. İmar Barışı düzenlemesinden 6 ay içerisinde kayıt belgesi bedellerini ödeyenler yararlanabilecek.

İmar Barışı düzenlemesine bugüne kadar yaklaşık 9 milyon 500 bin kişi başvururken yatırılan toplam bedelin ise 14 milyar olduğu açıklandı.

İMAR BARIŞI NE ZAMAN SONA ERİYOR?
TRT Haber’in geçtiği son dakika bilgisine göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulamaya konulan İmar Barışı düzenlemesinde başvuru süresi 6 ay uzatıldı. Bugün yapılan değişiklik ile İmar Barışı 28 Haziran 2019 Cuma günü sona ermesi bekleniyor. İmar Barışı’nın süresi ile ilgili detaylı açıklamanın gün içerisinde ÇEvre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan açıklama bekleniyor.

Vatandaşların devletle ihtilaflı durumunun ortadan kaldırılması,imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması için yapılan düzenleme, 31 Aralık 2017’den önceki ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki tüm yapıları kapsıyor.

PTT şubelerinden alınan e-Devlet şifresi ile “www.turkiye.gov.tr” adresine veya “e-Devlet” mobil uygulamasına giren vatandaşlar, burada yer alan kurumlar bölümünden Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ait sayfaya erişebiliyor. Sayfaya giriş yapan yapı sahipleri, “İmar Barışı Başvuruları” bölümüne girdikten sonra istenilen bilgileri doldurarak başvurularını tamamlıyor.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER