Çarşamba, Mayıs 8, 2024
No menu items!
Ana SayfaBelenİmar Planı Yargıya Taşındı!

İmar Planı Yargıya Taşındı!

Belen İlçesi Merkezi ve Yakın Çevresine ait Uygulama İmar planlarının Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından aşağıda tespit edilen nedenlerle iptal edilmek üzere İdari yargıya taşınmıştır.
Mekansal plan yapım yönetmeliğinde; Uygulama İmar Planlarının Nazım imar planı ilke ve esaslarına uygun olarak yapılması gerektiği belirtilmiştir ancak, bu planda üst ölçek yoğunluk kararlarına uyulmamakla birlikte , parsel ve ada bazında alınan münferit kararlarla inşaat alanlarında artış sağlanmış ve buna karşılık herhangi bir donatı alanı planlanmamıştır. Üst ölçek nüfus verileri dikkate alınmadan plan yapıldığından arttırılan yoğunluklara göre donatı alanları yetersiz kalmaktadır.
Yoğunluk artışı Nüfus artışına sebebiyet verdiğinden dar yollardan cephe alan otopark, park, gibi teknik altyapısı yetersiz yerleşim alanlarının mevcut halinden daha da kötü hale dönüştürülerek şehircilik ve planlama ilkeleri, kanun ve mevzuat hükümlerine aykırı plan üretilmiştir.
Sonuç olarak; raporun 52. Maddesinde plan üzerinde Y15, 54. Maddesinde plan üzerinde Y18, 56. Maddesinde plan üzerinde Y25, 57. Maddesinde plan üzerinde Y27, 58. Maddesinde plan üzerinde Y29, 62. Maddesinde plan üzerinde Y35, 63. Maddesinde plan üzerinde Y36 olarak işaretlenen alanlarda üst ölçek yoğunluk kararlarına aykırı emsal değerleri (inşaat alanı artışı) getirildiği, yeteri kadar analiz sentez yapılmadığı ve hesaplamaların tutarsız olduğu tesit edildiğinden yapılan planın 3194 sayılı İmar Kanunu, Mekânsal Plan Yapım Yönetmeliği ile diğer ilgili kanun ve yönetmelik hükümlerine aykırı olduğundan iptal istenmiştir.
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER