Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke Gündemiİnce Çetin Görüşmesinde Ne Konuşuldu?

İnce Çetin Görüşmesinde Ne Konuşuldu?

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce‘nin, eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin ile iki kez görüştüğü bildirildi.

Gazeteci Fatma Karaağaç, sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı paylaşımda, Hikmet Çetin ile konuştuğunu aktardı.

Karaağaç’ın aktardığına göre Çetin, Muharrem İnce ile iki kez görüştüğünü belirterek, “Cumhurbaşkanı Seçimi’nin ikinci tura kalmaması gerektiğini ifade etti.

Hikmet Çetin, Muharrem İnce’nin ‘Benim meselem değil’ minvalinde bir değerlendirme yaptığını söyledi.

Çetin, gerekli tüm çabayı gösterdiğini dile getirdi.

NE OLMUŞTU?

BirGün yazarı ve eski CHP Milletvekili Fikri Sağlar, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun onayı ile Cumhurbaşkanı Adayı olan Muharrem İnce ile bir uzlaşma görüşmesi yaptığını açıklamıştı.

Sağlar, dün BirGün’de yayımlanan “Duyuru” başlıklı yazısında, Cumhurbaşkanı Adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile yaptığı görüşmeye dair, “Tarihin yüklediği sorumluluk gereği, kırgınlık ve kızgınlıkların bir tarafa bırakılarak birleşmenin sağlanması için, Sn. Kılıçdaroğlu’nun bilgisi ve oluruyla 3 Nisan’da Sn. Muharrem İnce ile Memleket Partisi Genel Merkezi’nde bir uzlaşma görüşmesi gerçekleştirdim” demişti.

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, ittifak görüşmelerine ilişkin Twitter hesabından açıklama yapmıştı.

Partisinin oy oranları konusunda Kemal Kılıçdaroğlu’nun doğru bilgilendirilmemiş olabileceğini savunan İnce, “Memleket Partisi’nin oy oranları ile ilgili belki kamuoyu gibi onu da yanıltmış olabilirler. O yüzden ben de onu suçlamak istemem” ifadelerini kullanmıştı.

İnce, ittifak konusuna kapıyı kapatarak, “Bu meselenin uzatılmasını da doğru bulmuyorum. Bizi itham eden bir açıklama yapılmadığı sürece, bu konu ile ilgili son açıklamamdır. Ortak hedefimiz olan bu iktidarın gönderilmesi konusuna odaklanalım” demişti.

İnce’nin açıklamasının ardından CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Kamuoyunun Bilgisine; Memleket Partisi genel merkezine yapılan ziyaretin ardından aynı gün ve ertesi gün (29-30 Mart), Sayın İnce ile iki kez görüşme gerçekleştirilmiştir. Maalesef önerilerimize uygun bir yanıt alınamamıştır” açıklamasını yapmıştı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER