Perşembe, Nisan 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelİnce'den İnce Gönderme: Turan'dan 5 Kuruş, Atilla'dan 3 Kuruşluk Manevi Tazminat Talebi

İnce’den İnce Gönderme: Turan’dan 5 Kuruş, Atilla’dan 3 Kuruşluk Manevi Tazminat Talebi

CHP’li Muharrem İnce, Rahmi Turan ve Talat Atilla‘nın ortaya attığı iddialara yasal yollar ile de cevap vermeye hazırlanıyor. İnce, Rahmi Turan ve Talat Atilla için hem suç duyurusunda bulunarak manevi tazminat talep etti.

İnce’den İnce Gönderme: Turan’dan 5 Kuruş, Atilla’dan 3 Kuruşluk Manevi Tazminat Talebi

İnce’nin avukatı Mustafa Kemal Çiçek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan ve Talat Atilla hakkında, “iftira”, “hakaret” ve “görevi kötüye kullanma” gerekçeleri ile suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda, “Şüphelilerin görevlerini kötüye kullanarak müşteki sayın Muharrem İNCE’ ye yönelik olarak İftira ve Hakaret suçlarından dolayı, soruşturma başlatılarak kamu davasının açılmasına, yargılama sonucunda şüphelilerin cezalandırılmasını vekil eden adına saygılarımla arz ve talep ederim” ifadesine yer verildi.

Muharrem İnce İddiaların Ardından Yasal Yollara Başvurdu

Çiçek, Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimliği, “kişilik haklarına ve değer yargılarına alenen saldırmaları hasebi” gerekçesi ile Rahmi Turan için 5 kuruşluk, Talat Atilla için de 3 kuruşluk manevi tazminat talebinde bulundu.

Manevi tazminat talebi dilekçesinde, “Yukarıda arz ve izah olunan ve re’sen göz önünde bulundurulacak hususlar çerçevesinde, davalılardan Rahmi Turan açısından, 5 Kuruş (0.05TL), diğer davalı Talat Atilla açısından 3 Kuruş (0.03 TL) , toplamda 8 Kuruş (0.08TL) manevi tazminatın davalılardan tahsiline, buna ek olarak davalının müvekkilimize yönelik saldırısının Borçlar Kanunu 58/2 gereğince kınanmasına ve bu kararın yayımlanmasına, yargılama giderleri ve vekalet ücretinin davalıya tahmiline karar verilmesi müvekkil adına vekaleten talep olunur” ifadesinde bulunuldu.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER