Pazartesi, Mayıs 6, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay Haberİnsan sağlığı ve esenliği siyasi iktidarların birinci önceliği olmak zorundadır."

İnsan sağlığı ve esenliği siyasi iktidarların birinci önceliği olmak zorundadır.”

SES Hatay Şube Hukuk Sekreteri Nilgün Aşkar, pandemi süresince vatandaşı yeterince koruyamayan hükümletin aşının geliş tarihi ve aşıda kimlerin öncelikli olacağı ile ilgili belirsizlikler nedeniyle yeni skandallara imza atıldığını ileri sürerek “İnsan sağlığı ve esenliği siyasi iktidarların birinci önceliği olmak zorundadır.” .dedi


Aşkar, gazetecilere yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:
“Aşının koruyucu sağlık ve salgınla mücadeledeki önemine rağmen ülkemizde aşı üretebilen Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü kapatılmış, üniversitelerde ve eğitim ve araştırma hastanelerinde bilimsel çalışmaların yapılmasının koşulları ortadan kaldırılmıştır. Biz diyoruz ki koruyucu sağlığın bel kemiği olan aşı ile ilgili araştırma ve üretim yapma koşulları tekrar sağlanmalı, bu konuda yetkin, alanlarında uzman bilim insanlarımız desteklenmelidir. COVID-19 pandemisinde de güvenli ve etkili aşılar ile yapılacak yaygın aşılamanın, salgını kontrol altına almaya katkı sağlayacağı açıktır. Ancak ülkemizde aşı temininde gecikmeler yaşanmış ve aşılamada öncelikli gruplar hala aşılayamamıştır.

Bununla birlikte sağlık emekçisi veya 65 yaş üzeri olmamasına rağmen bazı kişilerin siyasi güçlerini kullanarak kendilerine öncelik oluşturması vatandaşın hakkaniyet duygularını incitmekte, bu durum sağlık çalışanları ile vatandaşı karşı karşıya getirmektedir. Yapılması gereken farklı aşı türlerinden tüm yurttaşlara yetecek kadar temin edilmesi, yeterli toplumsal bağışıklık sağlanmadan açılmanın yapılmaması, okullar açılmadan önce tüm eğitim emekçilerinin aşılanmasıdır. İnsan sağlığı ve esenliği siyasi iktidarların birinci önceliği olmak zorundadır.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER