Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderunİnsan Tanıma Yöntemleri Bilimsel Analizi

İnsan Tanıma Yöntemleri Bilimsel Analizi

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve  Denizcilik Fakültesi Mavi Salonu’nda “İnsan Tanıma Yöntemlerinin Bilimsel Arka Planı” Konferansı Düzenlendi.

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile Başlayan “İnsan Tanıma Yöntemlerinin Bilimsel Arka Planı” Konulu programa; Antalya Bilim Üniversitesi Adli Psikoloji ve İnsan Tanıma Yöntemleri Uzmanı Bilim İnsanı Araştırmacı Yazar Dr. Murat Kaplan, İSTE Rektör Yrd. Prof. Dr. Meltem Eken, İSTE akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Adli Psikoloji ve İnsan Tanıma Yöntemleri Uzmanı Murat Kaplan; İnsan tanıma, yüz analizi, beden dili ve el yazısı analizi gibi konularda gerçekleştirdiği sunum ile başladı.

Bilim İnsanı Kaplan beden dilinin insan hayatına etkilerini ve yansımalarına işaret ederek “Her beden dili bir imzadır. Kişileri anlatan bir reflekstir. Coğrafi yaşam koşullarına göre bu değişkenlik gösterebilir, ancak kişinin özgüveni veya tedirgin olmasını beden dilinden anlamak mümkün olmaktadır” şeklinde konuştu.

Kaplan kişilerin etkili konuşma becerisini ifade ederek; “Kişinin kendini anlaması ve anlatmasındaki ses tonu, mimikler, el hareketleri ve kişinin cesaretli olduğu, duygulardaki farklı değişimlerinin olduğunu ifade etmektedir” diye konuştu.

Duygular ve kişilik karakteri’nin insandan insana değişiklik gösterebileceğini, iletişimin insanlar üzerindeki etkileri’nden örnekler veren Kaplan; kişilerin davranış bozukluklarının sağlık ilişkisinde ön planda olduğunu söyledi.

İnsan Tanıma çalışmalarına değinen Kaplan; “İnsan tanıma adına kullanılan çalışmalarından birisi el yazısıdır. Çünkü el yazısı; insanın kullandığı her bir  cümlenin harf boyutu, noktası virgülü vb. Konularına kadar ayırt etmemizi sağlar o yüzden  geri bildirim ustaları iletişimdeki değişim ustalarıdır” ifadelerini kullandı.

Konferans, öğrencilerden gelen soruların yanıtlanması ve hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

(Haber: Mahmut Atam)

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER