Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke Gündemiİnsanlar Açlıktan Kırılabilir!

İnsanlar Açlıktan Kırılabilir!

CHP’li Yıldırım Kaya yolların açılması gerektiğini, gönderilen yardımların ulaşamadığını anlattı. Kurtarma ekiplerinin bölgeye ulaşamadığına dikkat çekti.

CHP Milletvekili Yıldırım Kaya, Halk Tv’de Medya Mahallesi programına katılarak deprem bölgesindeki durumu anlattı. Afşin’de yollar açılmadığı müddetçe kurtarma ekibi ve gıda yardımının gelemediğini anlatan Kaya, Kayseri-Maraş yolunun, Adana istikametinden gelen yolun açılması gerektiğini söyledi.

Kaya, Adana Havaalanı’nda 1500’e yakın kurtarma ekibinin bulunduğunu, transferlerin yapılamadığını anlattı. “Temel problem şu. Önce kurtarma ekibinin gelmesi lazım, insanlar göçük altında, seslerini duyuyoruz fakat onlara ulaşabilecek profesyonel ekipler yok. Kurtarmada eğer deneyimli adım atılmazsa insan kurtaracağız derken zarar verebiliriz. Bunun kaygısı yaşanıyor.

İnsanlar her türlü çabayı sarf ediyor ama amatör bir çabayla olacak iş değil. İlçe Sağlık Müdürü ağlıyor, bize doktor yazım diye. Onlarca yüzlerce yaralı var. Göçük altındakilerin sayısını söyleyebilecek durumda değiliz.

‘Sadece kek ve su gönderebildik’

Çok açık söylüyorum. Yollar açılmazsa, TIR’lar gelmezse insanlar açlıktan kırılabilir. Bu kadar tehlikeli. Telefonlar çekmiyor, telefon operatörlerine de bir çağrımız olsun. Bugün değilse ne zaman? İmdat çığlığımızı duyun. İnsanlar göçük altında. Kurtulmuş olanlar da açlık telaşı yaşıyorlar.

Köylerde de açlık baş gösterdi. 300 vatandaşa sadece su ve kek gönderebildik çünkü elimizde olan buydu.
Büyük kentlerden onlarca yardım gönderiliyor ama yollar kapalı olduğu için yardım gelemiyor. Biraz önce Ankara Belediyesi’nin 7 TIR’ı Elbistan’a nihayet giriş yaptı, biraz nefez aldık”
 diye konuştu.

CHP’li Öztunç: Elbistan çok kötü durumda

Ayrıca canlı yayına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ise, Elbistan’ın çok kötü durumda olduğunu duyurdu.

Öztunç, “Dün öğlen meydana gelen depremin ardından Elbistan dümdüz olmuş durumda 250 cenaze var enkaz altından çıkan. Gece çok soğuktu ve herhangi bir yetkili yoktu. Yakınlarını enkaz altında bekleyenlere sadece birer tane bisküvi verildi. Gıdaya ulaşamıyoruz, yardıma ulaşamıyoruz. Burada neredeyse yıkılmayan bina yok. Binlerce yaralı enkaz altında kurtarılmayı bekliyor” açıklamalarında bulundu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER