Perşembe, Nisan 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaTanıtım Yazısıİnternetten Satış Yapmak için Şirket Gerekli mi?

İnternetten Satış Yapmak için Şirket Gerekli mi?

İnternetten Satış Yapmak için Şirket Gerekli mi?

 

E-ticaret sektörünün her geçen gün büyüyen bir sektör olması internetten satış yapmak isteyen kişi sayısının artmasını beraberinde getirmiştir. Günümüzde internetten satış yapmak isteyen birçok kişi e-ticaret sitesi kurarak ya da pazaryerlerinde mağaza açarak ürünlerini tüketiciler ile buluşturmaya başlamıştır.

İnternetten satış yapmak isteyen kişiler yasal bir şekilde satışlarını gerçekleştirmek istedikleri için belirli konular hakkında araştırmalar yapmaktadır. İnternetten satış yapmak için şirket gereklimi konusu da e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği şeylerden birisidir.

E-ticaret yapmak isteyen kişiler için hazırladığımız İnternetten Satış Yapmak için Şirket Gerekli mi adlı bu yazımızda sizlerin en merak ettiği konulardan birisi olan şirket kurma zorunluluğu ve e-ticaret hakkında bilgiler vereceğiz. Bununla beraber e-ticaret şirketi kurarak nasıl vergi muafiyetinden yararlanabileceğinizden ve şirket kurma süreçlerinden sizlere bahsedeceğiz.

E-ticaret Yapabilmek İçin Şirket Kurmak

E-ticaret ile internetten ürün satmak isteyen herkesin vergi mükellefi olması gerekir. Çünkü kişiler internetten sattıkları her ürün için vergi ödemek zorundadır. Bununla beraber e-ticaret firmaları şirket giderleri, ürün alışı ve lojistik süreçler için adlarına fatura kestirmelidir.

Ürün alış ve satışları arasındaki bulunan KDV farkı devlete vergi olarak ödenmektedir. Bununla beraber işletmeler stopaj, gelir vergisi vb. vergi türlerinin de devlete ödenmesi zorunludur. Bu nedenle işletmelerin internetten satış yapmak için şirket kurma gerekliliği vardır.

E-ticaret ile internetten ürün satmak isteyen işletmeler diledikleri takdirde e-ticaret şirketi kurarak vergi muafiyetinden yararlanabilmektedir.

E-ticaret Vergi Muafiyeti Nedir?

 

1 Ocak 2021 tarihinde yürürlüğe giren kanun ile e-ticaret sitelerine belirli şartlar altında vergi muafiyeti uygulanabilmektedir.

 

İşletmelerin 220 Bin TL’lik toplam hasılat tutarını aşmaması

Çalışanı bulunup bulunmaması

Gibi durumlar e-ticaret firmalarının vergiden muaf olmasını sağlayan durumlardır. Çalışanı bulunmayan işletmeler %4 gelir vergisi öderken çalışanı bulunan işletmeler ise %2’lik bir gelir vergisi ödemek ile yükümlüdür. Gelir vergisinden muaf olmak isteyen işletmelerin ise tamamlaması gereken belirli işlemler bulunmaktadır.

İlk olarak işletmelerin vergiden muaf esnaf belgesi alması gerekir.

Bir banka ile anlaşarak ticari hesap açılması gerekir

İşletmelere ait tahsilatlar bu hesap üzerinden gerçekleştirilmelidir.

Sizler de bu adımları tamamlayabilir ve internetten satış yaparken vergi muafiyetinden yararlanabilirsiniz.

E-ticaret Şirketi Nasıl Kurulur?

E-ticaret ile internetten satış nasıl yapılır sorusuna yanıt arayan kişi ve işletmelerin bir şirket sahibi olması gerektiğini sizlerle paylaşmıştık.

E-ticaret için şirket kurmak isteyen kişilerin ilk olarak kuracakları şirket türüne karar vermesi gerekir. Genellikle küçük ölçekli işletmeler şirket kuruluşu esnasında şahıs şirketi kurmayı tercih ederken daha büyük ölçekli işletmeler ise limited ve anonim şirketlerini kurmayı tercih etmektedir.

Şirket türüne karar veren kişilerin kuracakları şirket türüne göre gerekli olan evraklarını toplaması ve şirket kuruluş işlemleri için bir mali müşavir ya da muhasebeci ile anlaşması gerekir.

E-ticaret şirketi kurmak isteyen işletmeler genellikle şahıs şirketi kurmayı tercih eder ve bunu muhasebe işlemlerini yaptıracakları kişi ile paylaşır. Bununla beraber e-ticaret şirketi kurabilmek için şirket kuruluşu esnasında istenilen Nace kodlarına e-ticaret Nace kodu da eklenir.

E-ticaret şirketleri için ‘’ 49.91.14 – Radyo, Televizyon, Posta Yoluyla veya İnternet Üzerinden Yapılan Perakende Ticaret’’ Nace kodunun eklenmesi gerekir.

Sizler de bu Nace kodunu ekleyerek e-ticaret şirketi kurabilir ve internetten ürün satmaya başlayabilirsiniz.

Şirket Kurmak İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

İnternetten Satış Yapmak için Şirket Gerekli mi diyen kişilerin araştırdığı konulardan birisi de şirket kurmak için gerekli evraklardır. Genel olarak kurulacak şirket türüne göre gerekli olan evraklar farklılık gösterse de e-ticaret için en çok şahıs şirketi tercih edildiğinden sizlere burada şahıs şirketi kurmak için gerekli olan evraklardan bahsedeceğiz.

İkametgâh

Fotoğraf

Kimlik Fotokopisi

Muhasebeci Vekalet

İş yeri kontratı

İmza Beyannamesi

e-ticaret için şahıs şirketi kurarken toplamanız gereken evraklardır. Bunun ardından bu belgeleri muhasebecinize iletmeniz gerekir belgeleri ilettikten sonra şirket kurma başvurunuz yapılacak ve bağlı olacağınız vergi dairesi memurları şirket adresinizde yoklamaya gelecektir. Yoklamanın ardından vergi levhanız çıkacaktır.

Vergi levhanız çıktıktan sonra e-ticaret altyapısı seçimi yapabilir ve e-ticaret sitenizi kurarak internetten satış yapmaya başlayabilirsiniz.

İnternetten Satış Nasıl Yapılır?

İnternetten satış yapabilmek için şirket gereklimi sorusuna yanıt arayan kişilerin şirket kuruluşu ardından yanıt aramaya başladığı bir diğer sorusudur ise internetten satış nasıl yapılır sorusudur.

İnternetten satış yapabilmek için kişilerin bir e-ticaret sitesi kurması ya da pazaryeri platformlarında mağaza açması gerekmektedir. Böylece kişiler ürünlerini sergileyebilecekleri bir platform yaratabilmekte ve internetten satış yapmaya başlayabilmektedir. Genel olarak bakıldığında komisyon ödemek istemeyen ve başarılı bir marka yaratmak isteyen kişilerin ilk olarak e-ticaret sitesi kurmaya yöneldiği bilinmektedir.

E-ticaret sitesi kurmak için kişilerin;

Ürün ve tedarikçi seçimi

E-ticaret Altyapısı Seçimi

E-ticaret Sitesi Tasarımı

Sanal Pos ve Kargo Anlaşmaları

Dijital Pazarlama Çalışmaları

Gibi alanlarda özel çalışmalar yapması gerekir. Böylece işletmeler e-ticaret sitelerini kurarak hedef kitlelerinde yer alan kişilere daha kolay bir şekilde ulaşma fırsatı yakalar ve satışlarını stratejileri sayesinde satışlarını arttırabilir.

Ticimax ile Kolayca E-ticaret Yapın

İnternetten satış yapabilmek için şirket kurduktan sonra e-ticaret sitenizi kurmak için Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih edebilir ve sizler de sitenize ürün yüklemesi yaparak e-ticaret sitenizi özelleştirebilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde yer alan özellikler sayesinde e-ticaret süreçlerinizi hızlı bir şekilde yönetebilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

Ticimax demo talep formunu doldurarak e-ticaret alt yapılarını 15 gün boyunca deneyebilir ve deneme süresinin ardından e-ticarette Ticimax ile doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Instagram, Youtube, Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformlarından takip edebilir ve e-ticaret ile ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

 

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER