Pazartesi, Mayıs 6, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay“İpek Böceği ve İpek Üretim Çalıştayı”

“İpek Böceği ve İpek Üretim Çalıştayı”

 

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi, ilimizin tarihi özelliklerinden biri olan ipek böceği yetiştiriciliğini yeniden gündeme taşımak amacıyla “İpek Böceği ve İpek Üretim Çalıştayı” düzenledi.

Atatürk Konferans Salonu’nda düzenlenen çalıştay, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Demirel, emeği geçenlere teşekkür etti. Tarım ve Orman Bakanlığı Kanatlı ve Arıcılık Daire Başkanı İslam Köse ise bakanlık olarak ipek üreticilerine verilen desteklerden bahsetti.

 

 

 

Rektör Prof. Dr. Veysel Eren ise yıkıcı depremin Hatay’daki üretim sektörlerini olumsuz etkilediğini belirterek şunları söyledi: “Üniversite olarak hem vatandaşlarımızın hem de üretim birimlerinin yeniden ayağa kalkması için bir rol üstlenmek zorundayız. Bu kapsamda ipekçiliği sahiplenmemiz ve sürdürülebilir hale getirmemiz önemlidir. Bu çalıştay, bu amaçla bir başlangıç olarak değerlendirilmelidir.

 

Rektör Eren’in konuşmasının ardından panel gerçekleştirildi. Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aziz Gül’ün moderatörlüğünü yaptığı panelde çeşitli konular ele alındı. Çalıştayın ikinci kısmında oluşturulan çalışma gruplarında ipek böceği yetiştiriciliği, tohum üretimi ve ipek üretimi ile pazarlanması konuları detaylı olarak ele alındı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER