Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayIrkçı Tehdit'e Yönelik Önerge Sundu!

Irkçı Tehdit’e Yönelik Önerge Sundu!

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu, Reyhanlı´daki Konuk Horlak Ortaokulu´nda, okul müdürü A.M. ve okul görevlisi A.G.´nin, beden eğitimi öğretmeni V.S.´yi ırkçı-mezhepçi ifadelerle tehdit ettiği iddialarını, önergeyle Türkiye Büyük Millet Meclisi´ne (TBMM) taşıdı.

Milletvekili Mengüllüoğlu, TBMM Başkanlığına verdiği ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yanıtlandırılması istediği önergesinde, “Öğretmen V.S.´ye aleviliği üzerinden hakaretlerde bulunduğu iddia edilen bu şahıslarla ilgili bir soruşturma yürütülmekte midir?” diye sordu.

Bakan Özer´e hangi soruları sordu?

Önergesinde, öğretmen V.S.´nin jandarmaya yapmış olduğu şikâyet üzerine, okul müdürü A.M.´nin n “arkamda AKP milletvekilleri var, bize bir şey yapamazlar” dediği iddialarına da yer veren atay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu, Milli Eğitim Bakanı Özer´e şu soruları yöneltti: “Öğretmen V.S.´ye aleviliği üzerinden hakaretlerde bulunduğu iddia edilen bu şahıslarla ilgili bir soruşturma yürütülmekte midir? Okul müdürüyle ilgili devam ettiği ifade edilen önceki soruşturmanın akıbeti nedir? Bir kadın öğretmenin dinsel/mezhepsel inançları üzerinden hakaret ve tehditlere uğraması karşısında bakanlık olarak harekete geçecek misiniz? Okul müdürünün her fırsatta ´arkamdalar´ dediği AKP milletvekilleri kimdir? Anayasayı ve evrensel insan haklarını ihlal eden mezhepçi, ayrımcı ve çağdışı bu tutum ve davranışlara yönelik değerlendirmeleriniz nedir?”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER