Perşembe, Mayıs 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelİş Dünyası ATSİAD İftarında Buluştu

İş Dünyası ATSİAD İftarında Buluştu

Hatay bölgesinin sanayici ve işadamları ile tüccarları Akdeniz Tüccar ve Sanayici İşadamları Derneği’nin (ATSİAD) iftar yemeğinde buluştu. İskenderun The Anıl Life Garden bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine Hatay bölgesinde faaliyet gösteren sivil toplum kurumu (STK) temsilcileri ile engelli bireyler ve dini kanaat önderlerinin yanı sıra ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları da katılım gösterdiler.

Abacı: “Huzura Kavuşmalarını İstiyoruz”
İftar yemeğin de yaptığı konuşması ile mübarek ramazan ayının önemine dikkat çekip orta doğu’da yaşanan karışıklığa değinen ATSİAD Başkanı Şekip Abacı; “mazlumların, evlerinden zorla çıkarılanların, kamplarda, çadırlar da yaşamaya mahkûm edilmişlerin, Allah yardımcısı olsun. En kısa zamanda onları da bizler gibi sofraları başın da, iftarlarını yapmaları ve huzura kavuşmalarını Yüce Allah’tan diliyorum” dedi.
“İskenderun ve Çevresi Artık Mega Bir Sanayi Bölgesi Oldu”
İskenderun ve çevresinin artık mega bir sanayi bölgesi olduğunu söyleyen Abacı, Türkiye’de en büyük Demir Çelik sektörünün bölgemizde olduğuna dikkat çekip, “fakat bunları yeterli bulmamalıyız bununla iktifa etmemeliyiz” diye konuştu. Abacı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “bugün en büyük demir çelik sektörü bölgemizde bulunmaktadır. Dolayısıyla bu bölgede üretilen özellikle yassı, saç başlı başına bir lokomotif sanayi mamulüdür. Bölgemizde ki filtre sanayisi, dünyada ki hemen hemen tüm otomotiv markalarına, buradan filtre satmaktadır. Ve artık bir dünya markası olarak tescil edilmişlerdir. Enerji santralleri kurulmaktadır ve daha birkaç önemli sektör, bölgemizde faaliyet göstermektedir, imalat yapmaktadır. Bu ve buna benzer üretimlerin, bölgemizde olması bizi bir mega sanayi kenti yapmaya bence yeterli tanımlardır”
“Eğer Olursa Hayal Bile Edemiyorum!”
Bölgenin mega sanayi kenti olabilmesi için parlamenterlere, kamu kurum ve yerel yöneticilerine ihtiyaç olduğunu belirten Abacı; “ekonominin lokomotifi olan otomotiv üreticilerinin dikkatini bu bölgeye çekmeleri ve burada yatırım yapmaları için teşvik etmelerini arzu ediyoruz. Bir otomotiv sanayinin memleketimize geldiğini düşünün. Yaratacağı olumlu etkiyi düşünün. Onlarca, yüzlerce otomotiv yan sanayi fabrikaları ve onların istihdama yapacakları katkı, inanılmaz boyuttadır. Bir otomobil ortalama 10 bin parçadan oluşmaktadır. Ve bu parçaların bir kısmı yan sanayi tesislerinde üretilmektedir. Buna bir de beyaz eşya üretiminin, bölgemizde yapılacak olduğunu var sayacak olursak bölge ekonomisinde nasıl bir canlılık yapacağı hepimiz tarafından tahmin edilebilir. Sadece bu iki sektörde bölgenin kazanacağı dinamizmi hayal bile edemiyorum” şeklinde konuştu.
Kuran-ı Kerim’den Ayetle Kenetlenme Çağrısında Bulundu
Son olarak iftara katılım gösteren davetlilere seslenen Abacı, Kuran – Kerim’de yer alan Saf Suresi’nin 4. Ayetinden bir örnek verip şu çağrıda bulundu: “hiç şüphe yok ki Allah kendi yolunda duvarları birbirine kenetlenmiş bir bina gibi saf bağlayarak mücadele edenleri sever. O zaman gelin memleketimizin ve ülkemizin kalkınması için, kardeşliğimiz için, dünyaya örnek bir toplum ve örnek bir kent olmak için hangi din, dil, ırk, renk, inanç ve mezhepten olursanız olun gelin, gelin ki Allah’ın rızasını birlikte kazanalım”
Kaymakam Özyiğit: “Bu Birliktelik Türkiye’de Örnek Teşkil Etmeli”
Abacı’nın sona eren konuşmasının ardından İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit’te bölgede STK temsilcilerinin birlikteliğinin memnuniyet verici olduğunu ifade edip bu durumun Türkiye’de örnek teşkil etmesi gerektiğini vurguladı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER