Salı, Mayıs 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“İş Güvencemiz ve Haklardan vazgeçmeyeceğiz”

“İş Güvencemiz ve Haklardan vazgeçmeyeceğiz”

 
KESK Dönem Sözcüsü Cüneyt Özbey Çavdır İş güvencelerinden ve haklarından vazgeçmeyeceklerini belirterek mücadele ve dayanışmayla kazanacaklarını söyledi.

KESK Dönem Sözcüsü Tüm Bel-Sen İskenderun Şube Başkanı Cüneyt Özbey Çavdır yaptığı açıklamada fikri hür, vicdanı hür medeniyet ve aydınlık bayrağını yıllardır omuz omuza dalgalandırıp nesilden nesille devam ettiren başta başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerin gününü kutladı.

KESK Dönem Sözcüsü Cüneyt Özbey Çavdır içinden geçilen süreçte tüm demokratik ilke ve kurallar, temel hak ve özgürlüklerin ortadan kaldırıldığını, tüm yaşam alanlarının kuşatma altına alındığını ifade ederek “Ülkemizi tek parti iktidarlığına dönüştürme uğruna gerçekleştirilen hukuksuzlukların ardı arkası kesilmiyor. Darbe fırsatçılığı ile yüz binlerce kamu emekçisini hukuksuz bir şekilde işten atan siyasi iktidar, 22 Kasım 2016 tarihinde yayınladığı 677 sayılı yeni KHK ile binlerce kamu emekçisini daha işten attı. Dün yayınlanan 677 ve 678 sayılı KHK’ler bile nasıl bir hukuksuzlukla, nasıl bir rejimle ve nasıl bir keyfilikle karşı karşıya olduğumuzu görmeye yetmektedir” dedi.

Diğer KHK’lerdan sonra, bu iki KHK ile birlikte ülkenin gelecek on yıllarının KHK’ler ile belirlendiğinin bir kez daha netleştiğine işaret eden Çavdır “Her iki KHK ile anayasa ayaklar altına alınarak OHAL’in ilan edilmesine gerekçe olan darbe girişimiyle alakası olmayan düzenlemeler yapılmıştır. Kayyum atanan belediyelerde çalışan yüzlerce kamu emekçisi ihraç edildiği gibi kayyumlara meclis kararına ihtiyaç duymadan geçmişte yapılan sözleşmelerin iptal edilmesi yetkisi verilmiştir. Açığa alınan, ihraç edilen kamu emekçilerine 677 sayılı KHK ile yenileri eklenmiş yine çok sayıda şube başkanı ve yöneticisi arkadaşımız 677 sayılı KHK ile ihraç edilmiş, her hangi bir yargı kararı dahi aranmaksızın tek taraflı bir tasarrufla bir gecede işten atılmıştır” diye konuştu.

Konfederasyon ve bağlı sendikaların açık bir saldırı ve baskı altında olduğunu savunan KESK Dönem Sözcüsü Cüneyt Özbey Çavdır “Sendikal hak ve özgürlükler KHK’ler yoluyla ortadan kaldırılmıştır. Sendikamızın tarihi, bu tür baskılara ve hukuksuzluklara karşı direnme tarihidir. Bu saldırılara karşı da bütün örgütümüzle birlikte direneceğimizin, mücadele edeceğimizin bilinmesi gerekmektedir. Teslim alamayacaklar, bizler kazanacağız” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER