Pazar, Mayıs 12, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelİŞÇEİD, lokaLine kavuştu

İŞÇEİD, lokaLine kavuştu

Geçtiğimiz haziran ayında kongresini yaparak yeni yönetimini belirleyen İskenderun Demir Çelik Çalışan ve Emekliler Derneği (İSÇEİD), yeni yerine taşındı.

Seçildikleri günden bu yana çalışmalarını sürdüren İSÇEİD yönetimi, derneğe güzel bir lokal kazandırdı. Savaş Mahallesi 58 sokakta dernek üyelerinin hizmetine giren lokalin açılışı geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirildi.

Açılışa TBMM İdari Amiri ve Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur, MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt, MHP’li Belediye Meclis Üyesi Emir Selim Yazar, Vatan Partisi İlçe Başkanı İbrahim Bedir, Vatan Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Karakaş, İskenderun Belediyesi eski başkanları Dr. Yusuf Civelek ve Mete Aslan, İSÇEİD Başkanı Ahmet Keven ve yönetimi, dernek üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Nurullah Er; “Bu açılış, işverenlerin fabrika açılışları veya hükümet yetkililerimizin toplu açılışları gibi bir açılış değildir. Bu açılış, yıllardır İsdemir’de çalışırken, demiri eriten, kömür damıtan, çeliğe su verenlerin kurmuş olduğu derneğin lokalinin açılışıdır. Emeklilerimizin dinlenebileceği, sohbet edebileceği, zamanlarını geçirebileceği lokalimizi açmış olmaktan mutluyuz. Burası sizin ikinci evinizdir. Bugün buraya gelen tüm misafirlerimiz bizi onurlandırdılar. Hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan İSÇEİD Başkanı Ahmet Keven de; “İsdemir Türkiye’nin göz bebeği oldu. Hatay’ın sanayide ilk 10’a girmesinin sebebidir İsdemir. İsdemir ayrıcalıklı bir kuruluştur ve İsdemirli olmak da bir ayrıcalıktır.

İsdemirli çeliğin fiziki değişikliğini yapmaz, ham maddeden, topraktan çelik üretir. Ürettiği çeliğe bilgisini, sevgisini, becerisini katarak ona şekil verir. O yüzden İsdemirli olmak ayrıcalıktır. İsdemirli çeliği üreten, çeliğe hükmedendir. İsdemir kocaman bir ailedir. Hatay’ın ekonomisine katkılarından, katma değer sağlamasından dolayı da İsdemirli olmak ayrıcalıktır. Bizde arkadaşlarımızla bu ayrıcalıklı olmanın bir değerlendirmesini yaptık. Bu kocaman aileyi bir yerde buluşturmak, bütünleştirmek gerekiyordu, böyle bir lokal açtık. Bu lokal artık o kocaman İsdemirli ailenin İskenderun’daki adresi, buluşma yeri olacak” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından lokalin açılış kurdelesi kesildi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER