Pazar, Mayıs 12, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“İsdemir A. Ş. Hissedarlarının Çilesi Bitmedi!”

“İsdemir A. Ş. Hissedarlarının Çilesi Bitmedi!”

İSÇEİD (İskenderun Demir Çelik Çalışan ve Emeklileri Derneği) Başkanı Bayram Özarslan 13 yıldır verdikleri mücadelede yol kat ettiklerini ancak hissedarın çilesinin bitmediğini söyledi. 

İSÇEİD (İskenderun Demir Çelik Çalışan ve Emeklileri Derneği) Başkanı Bayram Özarslan, İSDEMİR’İN 2002 Yılında özelleşmesi ile Demir Çelik Fabrikasında özelleştirme yapıldığı tarihte çalışan işçilerin mağduriyetin önlenmesi için fabrikanın %11 hissesi bedelsiz olarak 11.400 işçiye verildiğini hatırlattı.

Özarslan aradan 13 yıl geçtiğini, fabrika yöneticilerince hissedarların 13 yıl oyalandığını ileri sürerek “İşçiler İskenderun Demir Çelik Çalışan ve Emeklileri Derneğini (İSÇEİD) kurarak hisselerini kendi hesaplarına alması mücadelesi başlattılar. Hisselerini kendi hesaplarına alınmasını 11 ay önce gerçekleştirdiler. Ancak İSDEMİR yönetimi bu hisseleri OYAK yönetimine devir edince yine hisselerinin işi uzadı. Yani borsaya girmesi ve kendi hesaplarına geçen hisselerin önüne yeniden engel çıkarıldı” dedi.

İSÇEİD Başkanı Bayram Özarslan, SPK ile yaptıkları görüşmelerin çok olumlu olduğuna işaret ederek “İsdemir günde 300 kişiyi kayıt altına alarak zamanı yayacaktı. Bu görüşmelerin ardından Yönetim ve SPK bu konuyla özellikle ilgilendi ve şu anda günde 800 kişiyi bile geçen kayıtlar yapılıyor. Bu konuda kayıtlarını ve günlerini öğrenmeleri için hissedarların Oyak yatırım Randevu sayfasından TC kimlik numaralarını girerek kayıt günlerini öğrenebilirler” diye konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER