Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun Haberİsdemir'de Yenilenen Yemek İhalesinin Mağduru İşçiler "Ekmek İsyanı"nda

İsdemir’de Yenilenen Yemek İhalesinin Mağduru İşçiler “Ekmek İsyanı”nda

İsdemir’de taşeron firma tarafından işten çıkarılan işçiler kamuoyuna “haksız işten çıkarılmalarına” ilişkin basın açıklamasında bulundu. İşçilerin yürek dağlayan basın açıklaması şöyle oldu:

İsdemir’de Değişen Yemek İhalesinin Mağdurları Sesini Duyurmaya Çalışıyor 

“Bizler İsdemir’in yemekhane kısmında çalışan işçilerdik. Her birimiz evimize ekmek götürmek için görevlerini yerine getiren, hç bir şekilde iş disiplinine aykırı hareket etmeyen, işine sahip çıkan birer çalışan olarak hayatımızı sürdürüyorduk.
İsdemir’de yemek ihalesi değişmesiyle birlikte sorgusuz sualsiz işlerimizden atıldık. İşten çıkarılan arkadaşlarımızın tümü çeşitli bahaneler ve hatta bazılarımız o bahaneleri bile öne sürmeden direk işten atıldık. Bunun sebebini sorduğumuz da ise bizlere, yeni firmanın bizlerle çalışmak istemediği cevabını aldık. Ancak yaptığımız araştırmada aslında yeni firmanın bu işten atmalara mecbur kaldığını öğrendik. Yeni firma yetkilileri ile görüştüğümüzde bizleri kendi inisiyatifleri ile değil, buna mecbur kaldıkları için iş akdimizin iptal edildiğini söylediler. Bu sayi 30 kişi….

İhale tarihine gelene kadar son birkaç ayda, eski firma üzerinde ki baskıları hepimiz zaten görüyorduk.

İhalenin Kazananı ve İşten Çıkarmalar Önceden Kararlaştırıldı

İhalede Parıltım firmasının kazanmaması için bir çok kez sudan sebeplerle tutanaklar tutulduğuna tanık olduk. Yani ihalenin şimdiki firmaya verilmesi ve bizlerin işten çıkarılması ihaleden birkaç ay öncesinden kararlaştırılmıştı.

İsdemir’de Değişen Yemek İhalesinin Mağdurları Sesini Duyurmaya Çalışıyor

İsdemir yönetiminden bazı isimlerin işten çıkarılanların isimlerini yeni firmaya verdiği çok açıktı. Bir önceki firma çalışanlarından birkaç isim firmasını İsdemir yönetimine karşı bazı olumsuzlukları İsdemir yönetimine düzenli olarak bildirdiğini biliyorduk. Bu arkadaşlar, firma tarafından haklı olarak işten atıldı. Ancak yeni firmanın gelmesi ve bizlerin işten atılması ile birlikte bu arkadaşlar yeniden işe alındı. Eğer o arkadaşlar yaptıkları yanlışlar yüzünden işten atıldıysa, iki ay da ne değişti de yeni firma ile yeniden işe alındılar. Bu olanlar sonucunda bizler anladık ki, hem yeni ihale sonrası firma bazında hem de işçi bazında her şey önceden bir oyunla dizayn edilmiş. Bizler bu oyunun bir kurbanı olduk.

İsdemir’deki Tüm İşten Çıkarmalar Keyfidir

Bir çok arkadaşımız evli ve çocukları var. Kış günü bu arkadaşlarımız çocuklarına nasıl bakacaklar, evlerini nasıl geçindirecekler İsdemir yönetimine soruyoruz. Aramızda tek bir kişi bile yüz kızartıcı suçtan veya iş disiplinine gerçekten uymamaktan atılmadı. Tüm işten çıkarma gerekçeleri ya çok mesnetsiz bahaneler ya da performans yetersizliği adı altında saklanan keyfi uygulamadır.

Bizler belki yeniden işe alınmayacağız. Çünkü biliyoruz ki İsdemir’de her şey bir plan dâhilinde ilerliyor. Ancak bir kamuoyu oluşturup İsdemir’in kurumsal yapısının hırsları nedeniyle kendi çıkarlarına kullananlar yüzünden zarar gördüğünü seslendirmek istedik. Siz değerli basın mensuplarından ricamız bizim sesimiz olmanız. Kamuoyunda sesimizin duyulması için bugün buradayız. Sizlerin bizlere bu konuda yardımcı olmanızı diliyoruz. Bizler sebepsiz yere işten atıldık orada çalışan firma elemanlarının da başlarına aynısı gelmesin diye kamuoyu oluşturulmasını istiyoruz. En azından bizden başta diğer emekçiler bundan sonrası için sebepsiz yere işten atılma korkusu yaşamasınlar istiyoruz. Biz sadece kendimizi değil, bizim gibi evine ekmek götürmeye çalışan o işçi arkadaşlarımızı da düşünüyoruz ve onların işten atılmamasını istiyoruz. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyor, sesimizi duyurmak için gösterdiğiniz ilgi için de tüm işçi arkadaşlarım adına saygılarımızı sunuyoruz.”

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER