Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun Haberİsdemir adına "Komik" Açıklama

İsdemir adına “Komik” Açıklama

Gazetemizin 11.12.2019 tarihli nüshasında yer alan “İsdemir’de Yenilenen Yemek İhalesinin Mağduru İşçiler “Ekmek İsyanı”nda” başlıklı haberle ilgili İsdemir’den “güler misin, ağlar mısın” dedirtecek bir açıklama geldi. İletişim danışmanı olduğu iddia edilen “İz İletişim” adlı firma tarafından gönderilen açıklama şöyle oldu:

İsdemir’den “Komik” Açıklama

“11.12.2019 tarihinde yayınlanan “İsdemir’de yenilenen yemek ihalesinin mağduru işçilerin “ekmek” isyanı” başlıklı haberiniz gerçeği yansıtmamaktadır.

İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. (İsdemir)’nin haberde bahsi geçen iddialarla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

İskenderun Demir ve Çelik A.Ş.”

İsdemir’den “Komik” Açıklama

Dilerseniz haberi hatırlayalım…

İsdemir’de yenilenen yemek firması tarafından işten çıkarılan işçiler İGC’ye gelerek “haksız işten çıkarılmalarına” ilişkin basın açıklamasında bulunmuştu.

İşçilerin İGC’deki basın açıklaması şöyle idi:

“Bizler İsdemir’in yemekhane kısmında çalışan işçilerdik. Her birimiz evimize ekmek götürmek için görevlerini yerine getiren, hiç bir şekilde iş disiplinine aykırı hareket etmeyen, işine sahip çıkan birer çalışan olarak hayatımızı sürdürüyorduk. İsdemir’de yemek ihalesi değişmesiyle birlikte sorgusuz sualsiz işlerimizden atıldık. İşten çıkarılan arkadaşlarımızın tümü çeşitli bahaneler ve hatta bazılarımız o bahaneleri bile öne sürmeden direk işten atıldık. Bunun sebebini sorduğumuz da ise bizlere, yeni firmanın bizlerle çalışmak istemediği cevabını aldık. Ancak yaptığımız araştırmada aslında yeni firmanın bu işten atmalara mecbur kaldığını öğrendik. Yeni firma yetkilileri ile görüştüğümüzde bizleri kendi inisiyatifleri ile değil, buna mecbur kaldıkları için iş akdimizin iptal edildiğini söylediler. Bu sayi 30 kişi…

Basının sesleri olmasını talep eden işçiler, “Çünkü biliyoruz ki İsdemir’de her şey bir plan dâhilinde ilerliyor. Ancak bir kamuoyu oluşturup İsdemir’in kurumsal yapısının hırsları nedeniyle kendi çıkarlarına kullananlar yüzünden zarar gördüğünü seslendirmek istedik.” demişlerdi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER