Pazar, Nisan 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunİŞİD Karargahı artık Türkiye'de

İŞİD Karargahı artık Türkiye’de

Bir süredir Hatay’da temaslar yapan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ İskenderun’da  basın toplantısı düzenledi.

İçişleri Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü’nün merkez üssü Kahramanmaraş olan 11 ili kapsayan 7.4 ve üzeri büyüklüğünde bir deprem senaryo çalışmasını 2019 yılında bir Çalıştayla yaptığını hatırlatan Özdağ Çalıştay yapılmasına, depremin gerçekleşeceğinin bilinmesine rağmen alınması gereken önlemlerin alınmadığını söyledi.

“BÜYÜK OYUNUN MERKEZ ÜSSÜ HATAY!”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ İstanbul da, bugün Hatay gibi depremin karşısında korumasız bir durumda olduğunu ifade ederek “Aradan aşağı yukarı bir yıl geçmesine karşın halen depremin yaralarının henüz sarılmadığını, izlerinin silinmediğini görüyoruz. Jeolojik bir deprem yaşandı, bu depremi daha da ağırlaşan demografik depremin de olduğuna Hataylıların endişeyle bakmalarına neden olduğunu görüyoruz. Hataylılar doğru bir şekilde tespit ederek, Türkiye üzerinde büyük bir oyunun oynandığını ve bu oyunun merkez üslerinin başında Hatay’ın geldiğini de görüyorlar” dedi.

İçinde yaşanan bölgenin ağır bir krizden geçerken, dört ana saldırıyla karşı karşıya ve bu saldırıların koordinasyon merkezi, aynı stratejik akıl, aynı merkez olduğunun altını çizen Özdağ “Birincisi Kuzey Irak’ta ve Suriye’nin kuzeyinde PKK ve YPG’nin TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri)ne yapmış olduğu, saldırıların oluşturduğu tehdittir. Bu saldırılar nicelik olmasa bile, nitelik açısından 1991-92 döneminde PKK’nın sınırlarımızda gerçekleştirdiği ve stratejik denge döneminden stratejik saldırı dönemine geçme çabası olarak ifade ettikleri saldırılara benzemektedir. Bu saldırıların istihbarat, teçhizatça anlamında yabancı servisler ve ordular tarafından desteklendiği de hiç tartışmaya kapalı bir husustur. İkinci saldırı boyutunu hükümetin yanlış politikalarından dolayı dirilmekte olan FETÖ saldırıları oluşturmaktadır. FETÖ bir casusluk ve terör örgütüdür, Türkiye’yi iç savaşa sürükleyecek arayış içerisindedir ve bu arayışlarında yeni mevziler kazandığını biliyoruz. Bu da hükümetin FETÖ ile hatalı mücadele politikalarının sonucudur. FETÖ’nün içinde olduğu arayışlarla ilgili olarak Zafer Partisi Türkiye Cumhuriyeti Devletini uyarmaya, ikaz etmeye devam edecektir” diye konuştu.

KARARGÂH ARTIK SURİYE’DE DEĞİL TÜRKİYE’DEDİR.

Üçüncü saldırı kolonunu ise İŞİD’in saldırılarının oluşturduğunu aktaran Özdağ “İŞİD şu anda Türkiye’de bir iç çatışma çıkartmak için aktif arayış içerisindedir. 2019 yılında ‘Türkiye vilayeti’ programını açıklamıştır. Karargahı artık Suriye’de değil Türkiye’dedir. Türk Emniyetinin yapmış olduğu en önemli ve sayıca çok operasyon, PKK-FETÖ operasyonları değil, İŞİD operasyonlarıdır. İŞİD ülkemizde sabotajlar, suikastlar, bombalı eylemler yapma arayışları ve sürekli MİT-Emniyet operasyonlarıyla bu girişimleri durdurulmaktadır. Ancak ne kadar durdurulabilir, terörle mücadelenin özünde bu vardır, 99 tanesini durdurursunuz, bir tanesi gerçekleşir. O 99 durdurulanı hiç kimse bilmez…” şeklinde konuştu.

Dördüncü saldırı kolonunu ise hilafeti getirme eylemleri olduğunu da paylaşan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ şunları söyledi: “Bu da bir istihbarat operasyonudur. Türkiye’nin iç dinamiklerinden kaynaklanmamaktadır. Alçakça bir yabancı servis operasyonu olarak yürürlüğe konulmuştur. Erdoğan’ın en son yaptığı açıklama ‘Yaşasın Cumhuriyet’ açıklaması 1923’den beri şeklinde, sanıyoruz bu hilafet söylemlerinin yabancı servis kaynakları bilgisinin kendisine iletilmesinin bir neticesidir, öyle ummak istiyoruz. Bu dört saldırı aynı stratejik akıl tarafından şekillendiriliyor, gerçekleştiriliyor. Bölgemiz büyük bir savaşın içerisinde ama daha büyük bir savaşa doğru hızla ilerliyor…”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER