Perşembe, Haziran 13, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelİskenderun Belediye Meclisi Canlı Yayında…

İskenderun Belediye Meclisi Canlı Yayında…

Ekim Dönemi ilk oturumunu internet üzerinden canlı yayınla gerçekleştiren İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddeler, gündem dışı konuları değerlendirdi, basına yapılan saldırı kınandı, tepki gösterildi.

İskenderun Belediye Meclisi resmi web sitesi ve internet üzerinden tüm oturumlarını Ekim dönemiyle birlikte canlı olarak vermeye başladı. Gündemde bulunan maddeleri görüşmeden önce gündem dışı söz olan meclis üyeleri çeşitli konulara dikkat çektiler.

AHMET HAKANA SALDIRIYA KINAMA TALEP ETTİ
CHP Grup Başkan vekili Av. Gazanfer Dik, Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan’a yapılan saldırıyı kınanmasını talep ederek “Bunu yaptığı işten, yer aldığı saftan ve meslekten dolayı yaşadı. Bunu bizim mecliste ve toplumda layık olan kınamayı göstermek istiyoruz, göstermenizi istiyoruz” dedi.

EROL KINAMAYI DESTEKLEDİ
Ak Partili Abit Erol da başta şehitler olmak üzere, hacda vefat edenlere, dün Ankara’da evine gitmek için durakta beklerken, ölenlere Allahtan rahmet dileyerek “Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ayrıca gazeteci Ahmet Hakan’a da yapılan saldırıyı kınıyorum, kınıyoruz. Ülkemizde bunların yaşanmaması için Gazanfer beye baştaki metnine katılıyorum. Demokrasinin güçlenmesi ve yaşanması için el birliğiyle gerçekleşmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

KISIR ÇEKİŞMELER DOĞRU DEĞİL!
MHP’li Emir Selim Yazar ise kısa çekişmelerle meclis üyelerinin birbirleriyle atışmanın doğru olmadığını savunarak örnek de olmadığının altını çizdi.

ENCÜMENDE VATANDAŞ BEKLEDİLİYOR!
MHP’li Osman Çolak da Belediye encümeninde vatandaşların evraklarının bekletildiğini belirterek “Özellikle imar çaplarında ve belediyeden arsa satışı yapılacaklarda, ben burada şunu öneriyorum; İskenderun Belediyesi’nde 2014 tarihinden itibaren bölgelerden, mahallelerde, satışı yapılan parsellerin fiyatlarını bir taslak olarak hazırladık. Belediye encümeninde komisyonların kaldırılmasını, encümene gelen dosyanın burada yapılan çalışma neticesinde direkt olarak vatandaşı bekletmeden, karara bağlanmasını arz ediyorum” diye konuştu.

İSİMLER ÖNEMLİ DEĞİL BASINA SALDIRIYI KINARIZ!
Bu ülkenin biran önce birlik ve beraberliğe ulaşmasını, herkesin arzuladığına işaret eden Belediye Başkanı Seyfi Dingil şer odakları ile dış güçlerin Türkiye’yi rahat bırakmadığını, basına olan saldırının kendisini de üzdüğünü, bunun ismi Ahmet Mehmet, fark etmediğini, basına yapılan her türlü saldırıyı kınadıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Seyfi Dingil ayrıca kentte arsa simsarları oluştuğuna vurgu yaparak “Arsaları topluyor simsarlar geliyor, 2000 metreyi geçti mi? yüzde 10, 3000 m’yi geçti mi yüzde 20 yasal hakkı var. Ne oluyor adamın 50 dairesi çıkıyorsa, 10-15 tane de fazla çıkıyor. Bunu komisyonlar pazarlıyor. Ben buna karşıyım. Yani o açıdan o kadar tehditler arttı ki; toplayan geliyor. Adam seyyar kebapçı geçen gün gelmiş arsanın değeri trilyonlar toplamış, ben bunu çözerim demiş herhalde, sahiplerini aradık ‘-eee abi ne bilim biz geldiler’ ben buna karşıyım. Vatandaşın işine karşı değiliz ama işi beklemeyecek, bu dedikodulara da son vereceğiz. Ben de üzülüyorum. Kovuyoruz, şey yapıyoruz ama bu işi artık ranta dökmüşler” şeklinde konuştu.

KARAYOLLARI YERİ ARTIK İSKENDERUNLUNUN MALI
İskenderun için büyük önem taşıyan Karayolları yeriyle ilgili söylentilere de cevap veren Belediye Başkanı Seyfi Dingil şunları kaydetti: “Oraya 1 AVM, dükkan, rezidans ne bilim işte otel şu bu olmayacak! Orası İskenderun halkının malı arkadaşlar. Orası kesinlikle Türkiye’nin en güzel parkı olacaktır içinde bir iki tane ikram yerleri olacaktır. Zaten karayolları başka türlü tahsis etmiyor, etmez. Oranın yeşil alan olduğu belliydi. Yeşil alan ömür boyu da kalabilir önemli olan İskenderun halkına tahsisiydi. Karayolları yasası, karayollarına ait yer satılır duble yola ayrılır diyor, kanun bu. Yarın orayı satabilirler. Çevre bakanlığından imarını geçirebilirler hiçbirimiz bir şey yapamayız. Hatta karayolları ben 6 ay mücadele ettim sırf orda kalabilmek için, daha sonraki prosedürü saymıyorum. Karayolları genel müdürü dedi ki başkan oranın metresi 3000 dolar yapalım rezidansı yüzde elli belediyeye bağışlayalım yüzde elli de biz alalım. Olur diyebilirdim belediyenin on yıllık bütçesi çıkardı ve bunlara da ben karışmayacaktım çevre bakanlığından yapacaktı, alacaktı imarını bütün satışını alıp gelecekti. Biz bunları da önledik…”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER