Pazartesi, Nisan 29, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderunİskenderun Belediyesi Meclis Karar özetleri Vasıflı gazetelerden yayınlanacak

İskenderun Belediyesi Meclis Karar özetleri Vasıflı gazetelerden yayınlanacak

İskenderun Belediyesi meclis toplantısında, “Meclis karar özetlerinin ‘vasıflı’ basın yayın organlarında yayınlanması” teklifi oy birliğiyle onaylandı.

Karar oy birliği ile alındı

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, ‘Gazetelere destek olunması’ amacıyla Daha Önce HBB ve Samandağ Belediyesinin aldığı kararlar gibi Meclis karar özetlerinin yerel gazetelerde yayımlanması için Basın İlan Kurumu Hatay Şubesi ile işbirliği yaptı.

Belediye Meclisi bu karara oybirliğiyle onay verdi. Oybirliğiyle alınan karara yönelik komisyon görüşünde ise şunlar kaydedildi:


“5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 14. Maddesine göre, ‘Belediye hizmetlerinin vatandaşlara en yakın yerlerde ve uygun yöntemlerle sunulacağı’ belediyenin görevleri arasında gösterildiğinden ve yine aynı kanunun Meclis Kararlarının Kesinleşmesi başlıklı 23. Maddesi’nin ‘Kesinleşen Meclis kararlarının özetleri yedi gün içinde uygun araçlarla halka duyurulur’ hükmü kapsamında İskenderun Belediye Meclisi’nin almış olduğu kararların özetlerinin resmi ilan yayınlama hakkı bulunan gazetelerin tamamında duyurulması, ilan giderlerinin belediyemizce karşılanması teklifinin kabulü komisyonlarımızca uygun görülmüştür.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER