Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun Haberİskenderun Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı'ndan Coronavirüsü Tedbirleri Açıklaması

İskenderun Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı’ndan Coronavirüsü Tedbirleri Açıklaması

İskenderun Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nuri Tabaş, coronavirüsüne yönelik alınan tedbirlere yönelik açıklamada bulundu.

corona

İskenderun Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nuri Tabaş’ın açıklamaları şu şekilde oldu:

“Odamıza gelen soruları cevaplayarak başlamak istiyorum;

Corona virüsü salgınıyla ilgili ciddi ve önemli tedbirlerin alındığı Türkiye’de gözler Berber , Kuaför ve Güzellik uzmanlarına çevrildi.
Bilindiği üzere meslek gereği müşteri ile yakın temas halinde olduğundan hem esnaflarımız için hem de müşterilerimiz için bu salgın risk oluşturmaktadır.

Bazı işyerleri geçici süreyle kapatıldı. Bu nedenden dolayı meslektaşlarımız ‘Ne olacak ? ‘ diye sürekli arıyorlar. İlgili Bakanlıklardan Kapatmaya yönelik herhangi bir açıklama yapılmadı.Biz aşağıda açıkladığımız önlemleri alarak faaliyetimize devam edeceğiz. İlgili Bakanlıklardan herhangi bir açıklama geldiğinde , esnaflarımızla paylaşacağız.
Sağlık açısından, hijyen açısından meslektaşlarımızı bilgilendiriyoruz.
Özellikle bizim meslek grubu her kesime hitap ettiği için hijyene daha çok dikkat etmesi gerekiyor.

Corona Virüsüyle İlgili Alınacak Önlemler

1-Müşterilere uygulanan işlemler esnasında ; her iki tarafın sağlığı açısından,koruma maksatlı Maske takılmalı ve ellere eldiven giyilmelidir.
2- El hijyenine önem verilmelidir. İşlem öncesi ve sonrası eller, tırnak araları ve ellerin üzeri sabun ve suyla iyice yıkanmalı, sabun ve suyun olmadığı durumlarda alkol içerikli el antiseptiği kullanılmalıdır.
3-Öksürme ve hapşırma sırasında ağız ve burun tek kullanımlık mendille kapatılmalı, mendil yoksa dirseğin iç kısmı kullanılmalıdır.
4-Salonlar İyi havalandırılmalı, yer zemini, mutfak, tuvalet, kapılar, camlar v.b. yerler güçlü dezenfektanlarla temizlenmelidir.
5-Salonda akar şekilde şebeke suyu , tuvaletlerde el yıkama lavabosu,sıvı sabun,tuvalet kağıdı ve kağıt havlu v.b. temizlik malzemeleri bulundurulmalıdır.
6-Kesilen saç atıkları ve diğer çöpler için ağzı kapalı çöp torbaları bulundurulmalı ve dükkan kapanışlarında çöpler dışarıya ağzı kapalı bir şekilde bırakılmalıdır.
7- Her müşteri için ; tek kullanımlık havlu ,peçete ve örtü kullanılmalıdır.
8-Saç kesiminde kullanılan makas , tarak ve fırçalar her kullanım sonrasında(bir kişiden başka bir kişiye geçişte) saç ve kıllardan arındırılarak uygun yöntemlerle dezenfekte ve sterilize edilmelidir.
9-Berber salonlarında usturalar , tek kullanımlık olmalı ,eğer tek kullanımlık değilse jilet ve kan taşı her müşteri için yenilenmelidir.
10-Tüm manikür ve pedikür aletleri her kullanım sonrasında (bir kişiden diğer kişiye geçişte temizliği yapıldıktan sonra uygun yöntemlerle dezenfekte/sterilize edilmeli,manikür ve pedikür kaplarında kullanılan galoşlar tek kullanımlık olmalı ve tırnak törpüleriyle kullan at törpü başlıkları her müşteri sonrası çöpe atılmalıdır.
11-Ağda kazanlarının içerisinde spatüla bekletilmemeli, her müşteriye tek kullanımlık spatülalar kullanılmalıdır.

Virüsten Korkmamıza Gerek Yok

Sektörümüzle ilgili açıklayacağımız bu önlemler ve alınacak tedbirleri harfiyen uyguladığımızda bu virüsten korkmamıza gerek yoktur.
Bu riski ortadan kaldırmak ve güvenli bir ortamda hizmet vermek bazı önlemlerle mümkündür. Açıklanacak bu önlemlerin uygulanması konusunda esnaflarımızın azami gayret göstermesi hem kendi sağlıkları hem de müşterilerimizin sağlığı açısından önem arz etmektedir.
Açıklamamızın gereği ve önemini anlatmak adına bu konuda odamıza hem müşterilerimizden hem de esnaflarımızdan yoğun talep geldiğinden bu açıklamayı ve tedbirleri paylaşmak istedik.
Konuda gerek esnaflarımızın gerekse halkımızın göstereceği anlayış ve hassasiyetten dolayı şimdiden teşekkür ederiz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER