Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun Haberİskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin:”merkez olarak çalışmalarımız aktif bir şekilde devam...

İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin:”merkez olarak çalışmalarımız aktif bir şekilde devam ediyor

Özel günlerde yaptıkları etkinlikler ve yaz döneminde artan kurs ve öğrenci sayılarıyla çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini ifade eden İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin; “Gençlik Merkezi olarak çalışmalarımız aktif olarak devam ediyor. Özellikle Mart-Nisan-Mayıs ayları bizim için çok önemli, belli gün ve haftaların en yoğun olduğu zamanlar. Havaların da yavaş-yavaş ısınmasıyla beraber gençlerimizin, çocuklarımızın daha aktif olduğu, daha çok alanda olduğu zamanlar. Biz de bunu, mümkün olduğu kadar, alan çalışmaları, gönüllülük faaliyetleri ile aynı zamanda da mevcutta devam eden kurslarımızla sürdürmeye çalışıyoruz.”dedi

 

Keskin sözlerinin devamında şu bilgileri kamuoyu ile paylaştı:

 

“Dışarıdaki faaliyetlerimizde devam ediyor. Örneğin önceki gün down sendromlular günüydü, çok güzel şekilde onları ağırladık. Orman haftası itibariyle 3 tane faaliyet gerçekleştireceğiz. Değişik yaş grubundaki gençlerimizle değişik alanlarda orman dikimleri gibi çalışmalar yapacağız. Aynı zamanda da cumartesi günü Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenecek ağaç dikim etkinliğinde gençlerimizle yer alacağız. Bunun haricinde 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda temsilci olacak gençlerimizi seçiyoruz. Temsilci gençlerimiz başvurularını internet üzerinden yapıyorlar, başarılı olan gençlerimiz, 1 ay boyunca, Samsun gezileri, Atatürk’ün geçtiği istikametler dahilinde bakanlığımızın programına dahil olacak. Bakanlığımız her türlü masraflarını karşılayacak. En sonunda cumhurbaşkanı külliyesinde misafir edeceğiz kendilerini. Şu an bunun başvuruları internet üzerinden yapılmakta”

 

 

Merkez bünyesindeki kurslar hakkında da bilgiler veren Keskin; “Kurslarımız aktif olarak devam ediyor. Şu an dikiş kursu, rölyef sanatı kursu, robotik kodlama kursu, değişik branşlarda spor kurslarımız da aktif olarak devam etmekte. Bize en çok mutlu eden bazı branşlarda artık başarı da almaya başladık. Bunların başında robotik kodlama geliyor. İnovasyon atölyemizde bu sene teknofest yarışmalarına 9 farklı proje ile katıldık, bu İskenderun için ilk oldu. Bu sayıyı inşallah her yıl arttıracağız. Üniversite grubumuzun teveccühü çok yüksek, üniversiteli gençlerimiz aktif olarak çalışmalarımıza katılıyor, kendi iyi oldukları branşlarda liseli gençlerimize dersler veriyorlar gönüllülük kapsamında, bundan da son derece mutluyuz” dedi.

 

Tüm bölge gençlerine dokunmak istediklerini kaydeden Keskin; “Tabii bu bizim için yeterli değil. 12.000 civarında öğrenci, üye kaydı mevcut ama bunlar bizim için yeterli değil. İskenderun’da 40 binin üzerinde genç bir nüfus var, elimizden geldiğince her gence dokunmaya çalışıyoruz. Sadece İskenderun’la sınırlı kalmamaya çalışıyoruz. Belen ve Arsuz’u bu işin içine dahil etmeye çalışıyoruz. Gençlik Merkezi olmayan yerlerdeki gençlere de ulaşmaya çalışmak için elimizden geleni yapıyoruz. Yaz döneminde de zaten okulların kapanması ile beraber şu anki kurs sayımız 2-3 kat daha fazla olacak. Tüm gençlerimizi çalışmalara aktif olarak dahil etmek isteriz” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER