Çarşamba, Mayıs 1, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderunİskenderun Hastanesi'ne Az Hasarlı Raporu!

İskenderun Hastanesi’ne Az Hasarlı Raporu!

Yüzyılın felaketinin vurduğu Hatay’da İskenderun Devlet Hastanesi’nin B blok ile ilgili depreme dayanıklılık konusunda sağlık çalışanlarının tedirginliği üzerine yapılan ikinci incelemenin de ‘Az hasarlı’ olarak rapor edildiği bildirildi.

İskenderun Devlet Hastanesi’nin A bloğunun deprem nedeni ile yıkılmasının ardından B blokta da hizmet vermek için bir araya gelen salık çalışanları en son Kırıkhan merkezli 4,7 artçı deprem ile birlikte büyük panik yaşadı. Depremlerde ayakta kalan B/Blok binaya sağlık çalışanları girmek istemediklerini ifade etmeleri üzerine sağlık sendikaları ile idare harekete geçti.

 

Türk Sağlık Sen Hatay Şube Başkanı Mehmet Kayhan, Sağlık çalışanlarının bu korkuları üzerine idarenin ilgili bakanlığa müracaat ederek binada ikinci kez inceleme yapmalarını talep ettiğini belirterek “Hastane ile ilgili bir şehir efsanesi var; yıllardır hastane kayıyor, depremden sonra da ağır hasarlı diye. Depremler sonrası daha önce yapılan tespitte bina ‘az hasarlı’ raporu verildi. İskenderun Devlet Hastanesi’nin B bloku ile ilgili idaremiz tekrar itirazda bulunda ve ikinci kez inceleme istedi. Gelen ekip yaptığı inceleme sonrasında az hasarlı rapor verdi” dedi.

İskenderun Devlet Hastanesi A/blok yıkıldıktan sonra, az hasarlı B/blokta deprem sonrası çeşitli branşlarda halka sağlık hizmeti verildiğini de sözlerine ekleyen Türk Sağlık Sen Hatay Şube Başkanı Mehmet Kayhan, “Ancak personelimizin de çalışma şartları göz önüne alınması gerekir. Burada çalışanların da depremzede olduğu düşünülerek psikolojik durumlarının da göz önüne alarak çalışma şartlarının düzeltilmesi lazım. Hastanemizde çalışan sağlık çalışanların çalışmama gibi bir durumları yok! Çalışma şartları ve kalacak yer problemleri var. Bunlar çözüldüğünde inanın gelmeyen arkadaşlarımızın çoğu geri dönecek, hizmet vermeye devam edecekler” diye konuştu.

7b2c5281-aa30-4f8d-b761-59b33944071a

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER