Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderunİskenderun İmar Konusunda Sınıfta Kaldı!

İskenderun İmar Konusunda Sınıfta Kaldı!

İskenderun’da büyük bir mühendislik-mimarlık şirketi sahibi olan, AKP’de yöneticilik yapmış aktif isimlerden, İskenderun ilçesi mimarlarından Mehmet Kesik, İskenderun İlçe Belediye Meclisi’nin önceki dönem de bu dönemde de imar konularında görev ve sorumluluğunu yerine getiremediğinin altını çizerek, “İskenderun Belediye Meclisi, önceki dönem de bu dönem de imar konularında sınıfta kalmıştır” değerlendirmesi yaptı.

Kesik’in paylaşımı şöyle: “Üzülerek söylüyorum ki, bir önceki belediye dönemi dahil olmak üzere, bu dönem de İskenderun Belediyesi, imar planları konusunda tam kadro olarak sınıfta kalmıştır. Çarşı merkezindeki tam ticari alanların sorunları kimsenin umurunda değil. Bu yönetim görev başına geleli yaklaşık 3.5 sene olmuş, ama imar planları konusunda 3.5 adım dahi atamamış, sorunlu mahalleler sorunlarıyla baş başa bırakılmış, İskenderun sınırları içerisinde neredeyse yeni yapı ruhsatı verilemez duruma gelinmiş.


Neden sadece Meydan Mahallesi’nin 1/5000 nazım imar planı üzerinde çalışılmış da sorunlu olan tüm mahallelerin 1/5000 imar planı üzerinde çalışılmamış? Maalesef ki 8.5 (5+3.5) yılda imar planlarını çözememiş bir belediye yönetimi, yarın hangi yüzle milletin karşısına geçip ‘bana tekrar yetki ver’ diyebilecek? İnsanlar, evlerini ve işyerlerini yıkmış, yerine inşaatlarını yapamamaktadır. Bu feryadımızı kimseye duyuramadık. Bu insanların ve müteahhitlerin içine düştüğü zor durum, şimdiye kadar kimsenin umurunda olmadı. İmar konusunda yetkili kişilerle konuştuğunuzda, durum bir iki süslü cümle kurularak geçiştirilmiş, havanda su dövülmeye devam edilmiştir. Bu konularda, Başkan Sayın Fatih Tosyalı’nın çok yanlış bir şekilde bilgilendirildiğini artık düşünmüyorum, çünkü eminim.


Başkanımız Fatih Tosyalı’ya, bir Ak Partili ve kardeşi olarak söyleyeceğim şu: Bu kadro ile ısrarcı olmanız, sizi, telafisi olmayan sonuçlara sürüklemektedir.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER