Salı, Mayıs 7, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun Haberİskenderun Kadın Platformu, Berfin Özek'e Desteği "Şikayetten Vazgeçtiği için" Kesti

İskenderun Kadın Platformu, Berfin Özek’e Desteği “Şikayetten Vazgeçtiği için” Kesti

İskenderun Kadın Platformu başta olmak üzere Hatay Barosu da dahil olmak üzere birçok platformdan davasına yönelik destek alan Berfin Özek, şikayetini geri çekti. Bu kadar desteğin ardından Berfin Özek’in şikayetini neden çektiği belirtilmezken, İskenderun Kadın Platformu tarafından yapılan son dakika açıklamasında, ‘’öldüren sevgi istemiyoruz’’ şiarına ters düştüğü için Berfin Özek le ilgili hiç bir çalışmada yer almayacakları belirtildi.

İskenderun Kadın Platformu, Berfin Özek’e Desteği “Şikayetten Vazgeçtiği için” Çekti

İskenderun Kadın Platformu, Berfin Özek’e Desteği Çekti

İskenderun Kadın Platformu, “Bizler İskenderun Kadın Platformu olarak kurulduğumuz günden beri bir çok kadın ve çocuk davalarının takipçisi oduk olmaya devam edeceğiz.
Kadına yönelik şiddet asla kabul görülemeyecek seviyeye gelmişken bu mücadelemize ket vurulmasına asla müsaade etmeyeceğimizi bildiriyoruz.

Berfin Özek Kendi İradesiyle Israrlara Rağmen Şikayetinden Vazgeçti

Hepinizin yakından takip ettiği Berfin Özek davasında bizler ilk günden itibaren her türlü desteği vermiş bir çok kadın örgütleriyle birlikte dayanışma içerisinde olduk Berfin i asla yalnız bırakmayarak her koşulda yanında olup tedavisini olabilmesi hayallerini yaşayabilmesi için var gücümüzle çalışma yaptığımız kamuoyunca bilinmektedir.Ancak gelinen süreçte Berfin in kendi iradesiyle şikayetinden vazgeçtiğini bildirmesi üzerine bizler affetmesinin hukuki ve sağlık yönünden sonuçlarını kendisine bildirmemize rağmen kendisi bu iradesinde ısrar ettiği için bizlerde ‘’öldüren sevgi istemiyoruz’’ şiarımıza ters düştüğünden ilkelerimizden asla taviz vermeyerek, bu saaten sonra Berfin Özek le ilgili hiç bir çalışmada yer almayacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz.” açıklamasında bulundu.

Berfin Özek’in Asitli Saldırganının İnfaz Paketinden Yararlanacak Bu Konuda Etkili Olmuş Olabilir Mi?

Avukat Nevzat Ercan, yeni düzenleme ile birlikte zanlı Casim Ozan Çeltik’in önümüzdeki süreçte serbest bırakılacağını belirterek, “Asitli saldırgan 15 aydır cezaevinde yatıyor. Yeni çıkacak tasarıya göre 3 ay sonra açık cezaevine çıkacak. Düzenleme ile ardından iki ay izne gidecek. Daha sonra 2 ay daha tekrar izin kullanma hakkı olacak. Ancak izinden dönmediğinde hiçbir yaptırımla karşılaşmayacak. Yani bu, saldırganın tahliye edileceği anlamına geliyor.” ifadesinde bulunmuş.

Bu konunun Berfin Özek’in şikayetini geri çekmesinde etkili olup, olmadığı merak ediliyor.

Etiketler: iskenderuniskenderun haber, hatay, hatay haberberfin özekcasım ozan çeltik

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER