Pazartesi, Mayıs 6, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun Haberİskenderun Kadın Platformu, “İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmeyeceğiz"

İskenderun Kadın Platformu, “İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmeyeceğiz”

İskenderun Kadın Platformu, “İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmeyeceğiz tepkisiyle Eski Bit Pazarı’nda bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi.
İskenderun Kadın Platformu, “İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmeyeceğiz”
Açıklamada konuşan İskenderun Kadın Platformu Üyesi Fatma Çınar, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından kabul edilen bu sözleşmenin, “hukuki meşruiyeti tartışmalı bir Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle” iptal edilemeyeceğini söyledi. Çınar, İstanbul Sözleşmesi’nin “boşanmaya teşvik ettiği, Türkiye’nin toplumsal değerleri ile bağdaşmadığı ve eşcinselliği normalleştirmeye çalışan bir kesim tarafından manipüle edildiği” gerekçesiyle hukuki olmayan bu karar meşrulaştırmaya çalışıldığını dile getirerek, kararı tanımadıklarını vurguladı.
Çınar, “Böylece kadınlara sert bir mesaj gönderiyor. Türk aile yapısı maço, feodal, homofobik ve kadın düşmanı kalmalıdır. Makbul ve makul kadın olmayı reddediyoruz. Türkiye’de geçtiğimiz on yıllık süreçte toplumsal cinsiyete dayalı ve cinsel şiddet gitgide artmaktadır. 2020 yılında 300’den fazla kadın cinayeti işlenmiştir. Kız çocukları, kadınlar ve LGBTİ+ ların yaşamları üzerinde somut ve korkunç sonuçları olacak bu karar 15 yılı aşkın süredir muhafazakâr, ataerkil ve kadın düşmanı bir toplum yaratmak yönündeki çabaları güçlendirmenin bir başka halkasıdır” ifadelerini kullandı.
“Biz kadınlar toplumsal cinsiyet eşitliği temelinde özgürce yaşamak istiyoruz” diyen Çınar, “Fırsat eşitliği istiyoruz. Evde, işte, sokakta güvende olmak istiyoruz. Toplumun her kesiminden kadın günlerdir sokakta, yazılı, görsel basında tek ses haykırıyor. İstanbul Sözleşmesi bizimdir, vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER