Pazartesi, Nisan 29, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun Haberİskenderun Kadın Platformu’ndan “Kadına Şiddetle Mücadele Günü” Açıklaması

İskenderun Kadın Platformu’ndan “Kadına Şiddetle Mücadele Günü” Açıklaması

İskenderun Kadın Platformu kadına karşı şiddetle mücadele günü dolayısıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

İskenderun Kadın Platformu’ndan “Kadına Şiddetle Mücadele Günü” Açıklaması

Basın açıklamasını İskenderun Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Medine Yayman yaptı.

Yayman, “Sosyal medya etiketleri arasında bir kadının adını daha görmekten korkar olduk. Çünkü bu ya o kadının hayatta olmadığı ya da korkunç bir şiddete uğramasına rağmen adalet bulamadığı anlamına geliyor.” sözlerine yer verdi.

Kadın platformunun açıklaması şöyle oldu:

“25 Kasım 1960’da Dominik Cumhuriyeti’nin kuzey bölgesinde  özgürlük mücadelesi veren Patria, Minerva ve Maria Mirabel isimli üç kız kardeş; diktatörlüğün askerleri tarafından tecavüze uğradı, vahşi bir şekilde katledildi ve uçurumdan atıldı.

İskenderun Kadın Platformu’ndan “Kadına Şiddetle Mücadele Günü” Açıklaması

1981’de Dominik’te toplanan Latin Amerika Kadın kurultayında; 25 Kasım , “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Ve Uluslararası Dayanışma Günü”  olarak kabul edildi. 1985 yılında ise BM tarafından “25 Kasım, kadına yönelik şiddetin yok edilmesi için uluslararası mücadele” günü ilan edildi. 1981yılından bu yana dünyanın dört bir köşesinden kadınlar her 25 Kasım’da şiddete karşı ortak tepkilerini dile getirmek için sokağa çıkıyor, eylemler ve etkinlikler yapıyor.

Artık yeter! 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz YOK diyoruz!

Bu Ülkede/Memlekette Her Gün Kadınlar Öldürülüyor!

Kadınlar, her gün, boşanmak istedikleri için, “HAYIR” dedikleri için, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 uygulanmadığı için, savcılar şiddet uygulayan erkekleri değil kadınların yaşam tarzlarını yargılamayı seçtiği için, mahkemeler erkekleri aklamanın sayısız yolunu bulduğu için, 15 yaşından küçük çocukların evlendirilmesinde beis görmeyen bir zihniyet altında, cinsel şiddete uğruyor, cinsiyet kimliğine, cinsel ve romantik yönelimine duyulan nefretten, bedenlerinin ve aşklarının sığdırılmaya çalışıldığı kalıplardan, trans fobi ve homo fobinin türlü şekillerinden ötürü şiddete maruz bırakılıyor, “başka karakola git”, “bu şikâyetten bir şey çıkmaz, sen en iyisi vazgeç”, “sığınakta yer yok” diyen kolluk kuvvetleri görevlerini yapmadıkları için yeterli sığınak ve danışma merkezi açmaya da bütçe ayrılmadığı için özellikle krizin getirdiği artan işsizlik ve güvencesizlikle, aile içindeki şiddetten uzaklaşacak geçim kaynağı ve gelecek güvencesi olmadığı için savaşın ve sınırların gölgesinde, Türkçe konuşmadıkları için veya göçmen oldukları için, doğdukları yerden ötürü şiddete uğruyor; şiddete maruz bırakıldıklarında yasal haklarını arayamadıkları için erkek şiddetine mahkûm ediliyor ve öldürülüyor.

İskenderun Kadın Platformu’ndan “Kadına Şiddetle Mücadele Günü” Açıklaması

Gündelik erkek şiddeti ile devletin tüm mekanizmalarının kurduğu suç ittifakı tarafından kadınlar, her gün, işte böyle öldürülüyor!

Cinayete varmadan da bizler şiddet veya baskı altında, belirsizlik içinde, her açıdan sömürülerek, yarınımızın ne olacağını bilmeden nefes almak zorunda bırakılıyoruz. Ancak kadınlar sadece öldürüldüklerinde haber oluyor.

Biz ise kadınların isimlerinin ölümleriyle değil yaşamlarıyla, yaşadıkları şiddetle değil gerçekleştirdikleri hayalleriyle haber olduğu bir dünya için buradayız!

Ve umudumuz birbirimizde. Umudumuz birlikteliğimizden aldığımız güçte, kadın dayanışmasında. Umudumuz her gün şiddetten uzak bir hayat için her bir nefesimizle verdiğimiz ortak mücadelede.

Bundan daha ferah, daha özgür, daha eşit, kimsenin kimliğinden ötürü şiddete uğramayacağı bambaşka hayatlar hayal ederek el ele veriyoruz. Bunu biz yapmazsak kimse bizim için yapmayacak.”

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER