Cumartesi, Nisan 27, 2024
No menu items!
Ana SayfaSporİskenderun Körfez Takımı, Hatay Briç Şampiyonu Oldu

İskenderun Körfez Takımı, Hatay Briç Şampiyonu Oldu

İskenderun Körfez Takımı 201,28 puan ile geçtiğimiz hafta sonu tamamlanan ön eleme maçlarında Hatay Briç Şampiyonu oldu.

İskenderun Körfez Takımı, Hatay Briç Şampiyonu Oldu

13 takımın katıldığı Hatay elemelerinde 201,28 puan alan İskenderun Körfez Takımı, Hatay Briç Şampiyonu olarak ardından İzmir’de 08 Şubat 2020 tarihinde başlayacak olan Türkiye Kış Dörtlü Takım Şampiyonası final biletini aldı.

Yılmaz Arıkan, Mustafa Arslan, Hüsnü Hizni Ercan, Sıraç Kanat ve Abdulkadir Konuş’un yer aldığı İskenderun Körfez Takımı’nın kaptanlığını Onur Atalay yapıyor.

İskenderun Körfez Takımı, Hatay Briç Şampiyonu Oldu

Briç Kumar Değil, Zeka Oyunudur

Briçe yönelik açıklama yapan İskenderun Körfez Takımı Kaptanı Onur Atalay “Briç mantık, dikkat, konsantrasyon gerektiren bir oyundur. Bunlardan birinin eksik olması kaybettirir. Aileler çocukları satranç oynamaya yönlendiriyor. Aileler briçi kağıtla oynandığı için kumar olarak algılıyor. Halbuki öyle değil, briç zeka oyunu. Satranç nasıl okullar da öğretiliyorsa, briç de okullara girmeli. Aileler çocuklarını briç oynamaya yönlendirmeli. Briç kumar oyunu değil, yanlış bir izlenim var. İlçemizde bu zeka oyununa gönül vermiş arkadaşlarımızla birlikte yıllardır verdiğimiz emek ve mücadelenin neticesinde bu gün Hatay’da önemli bir yer edinmiş durumdayız. Özellikle takım arkadaşlarımızın bu konuda önemli fedakarlıkları var. İlçemizde bu zeka sporunun gelişmesi ve ilçemizin adının Türkiye genelinde duyulması adına bizler üzerimize düşeni yerine getirirken yerel yönetimlerden de bu konuda bizlere destek olmalarını bekliyoruz” sözlerine yer verdi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber
Diğer güncel spor haberleri için: Spor Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER