Pazartesi, Mayıs 13, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun Haberİskenderun Primemall AVM’de "Yaşama Engel Yok" Tiyatrosu

İskenderun Primemall AVM’de “Yaşama Engel Yok” Tiyatrosu

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla İskenderun Primemall AVM’de 4 Duyu 1 Kalp Grubu oyuncuları tarafından işaret dili ile “Yaşama Engel Yok” tiyatrosu düzenlendi.

İskenderun Primemall AVM’de “Yaşama Engel Yok” Tiyatrosu

İzleyicilerin yoğun ilgi gösterdiği “Yaşama Engel Yok” tiyatrosunda engelli bireylerin sorunlarına yer verildi.

Tiyatroya ilişkin açıklamada bulunan 4 Duyu 1 Kalp Grubu Başkan Yağmur Öztürk, “Yaptığımız bu tiyatro oyunu ile engelli arkadaşlarımızın sorunlarını bir nebze olsun dile getirmeye çalıştık.Engelli bireylerin toplumsal yaşam içerisinde karşılaştığı zorlukları gidermek ve onların toplumsal hayata katılmasını kolaylaştırmak hepimizin ortak sorumluluğu olduğuna ve bu zorlukları elbirliği ile gönüllü olarak severek ve isteyerek engelleri birlikte kaldırabileceğimize inanıyoruz.

İskenderun Primemall AVM’de “Yaşama Engel Yok” Tiyatrosu

Dünya nüfusunun % 10’una yakını fiziksel, bilişsel/ruhsal, duyusal, duygusal veya gelişimsel bir engel ile yaşamak zorunda. Bugün gerek sosyal yaşamda gerekse iş yaşamında kendilerine çok zor yer bulan ve sağlık merkezleri, apartmanlar, okullar, üniversiteler, toplu taşıma araçları gibi yaşamın birçok alanında çeşitli ‘engeller’ ile karşılaşan engelli insanlarımızın farkına varmalı ve onlarla birlikte yaşadığımızı unutmamamız gerekiyor. Bu nedenle, fiziksel, ruhsal ve sosyal açıdan tam iyi olma hali olarak tanımlanan sağlığın korunması ve geliştirilmesi için çaba sarf eden bizler, asıl engellerin bedenlerde değil, düşünce yapılarında olduğunu bir kez daha yinelemek isteriz.”  ifadelerinde bulundu.

Yaşadığımız Sürece Hepimiz Bir Engelli Adayıyız

Başkan Yağmur Öztürk, “3 Aralık’ın Dünya Engelliler Günü olması sebebiyle, tüm engelli vatandaşlarımızın önlerindeki “engellerin” aşılması ve onlara eşit yaşam hakkı sunulması noktasında daha duyarlı olunması için hep birlikte mücadele etmemiz gerektiğini hatırlatıyor, engellerin ortadan kalktığı bir dünyada yaşama inancımızı tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz. Unutmayınız ki; yaşadığımız sürece hepimiz birer engelli adayıyız.

Son olarak tiyatro oyunumuzu sahneleyebilmemiz için bizlere destek olan Primemall AVM yetkililerine, Kitap Otağı Yayınevi Sahibi Aşir Alkaç’a, drama öğretmenimiz Mehmet Erdal Torun’a, 4 Duyu 1 Kalp Grubu üyelerimizden başta işitme engelliler öğretmeni Gülhan Tatlı’ya, Hakan Korkmaz’a, Burcu Sarıhan’a ve Jizel Katar’a ve tiyatromuzda bizleri yalnız bırakmayan İskenderun halkına teşekkür ediyoruz.” sözlerine yer verdi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER