Pazartesi, Mayıs 6, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun Haberİskenderun Sahilinde İkinci Etap Işıklandırma Çalışmaları Yakında Başlayacak

İskenderun Sahilinde İkinci Etap Işıklandırma Çalışmaları Yakında Başlayacak

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, konuk olduğu televizyon programında flaş açıklamalarda bulundu.  Başkan Tosyalı, İskenderun Sahili’nde iskele bölümünde yapılan ışıklandırmanın tamamlandığını ve iskelenin yeni görünümüne kavuştuğunu bildirerek, 2. etap sahil düzenleme çalışmalarının çok yakında başlayacağını belirtti.

İskenderun Sahilinde İkinci Etap Işıklandırma Çalışmaları Yakında Başlayacak

Başkan Tosyalı, “Sahil ve iskele de birinci etap aydınlatma projemiz tamamlanmış olup, iskelemize yeni bir görünüm kazandırılarak vatandaşların hizmetine sunuldu.Sahile ayrı bir çehre katacak 2. etap sahil düzenleme çalışmalarına çok kısa bir zaman içerisinde başlanacaktır“ ifadesinde bulundu.

İskenderun Çehresini Değiştirecek Projeler Yürürlüğe Alındı

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,  göreve geldikleri ilk günden bugüne kadar halka hizmet noktasında durmadan çalıştıklarını kaydetti.

Göreve başladıkları 8 Nisan’dan itibaren özellikle İskenderun’un temel sorunlarına hemen yoğunlaşarak çalışmalarına hız verdiklerini belirten Başkan Tosyalı, İskenderun’un çehresini değiştirecek birçok projeyi yürürlüğe aldıklarını vurguladı.

İskenderun Sahilinde İkinci Etap Işıklandırma Çalışmaları Yakında Başlayacak

İskenderun’daki cadde ve sokakların yıpranmış bölümlerinin asfalt ve yama çalışmalarının yapılması amacı ile 200 Kamyonun 6000 Ton sıcak asfalt kaplama ve yama çalışması yapılarak gerekli bakımları yaptığı belirtildi.

İskenderun’da Asfalt ve Yama Çalışmaları Yakında Başlayacak

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Cadde ve sokaklarımızın kaldırımları elden geçirilerek, çalışmalara geçtiğimiz aydan başlamak üzere 650.000 m2 parke yol, 240.000 m3 bordür, 240.000 m2 kaldırım işleri planlanmış ve en kısa zamanda yapılacaktır.Asfalt ihalemiz yapıldı. 253.586 ton asfalt, 5000 ton binder, 18.666 m3 alt temel mekanik malzeme temin etmiş olacağız. Ve gerekli tüm cadde ve sokaklarda asfaltlama ve yama çalışmalarımız başlayacaktır.” ifadesinde bulundu.

İskenderun’daki 123 Parkın Onarımı Yapıldı

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, mahallelerde bulunan 123 adet parkta bakım onarım çalışması yapılarak, güzelleştirildiğini, vatandaşların daha iyi zaman geçirebilmesi için parklardaki çalışmaların devam edeceğini ve mahallelerde bulunan 11 adet taziye evinin tüm eksiklikleri tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulduğunu dile getirdi.

Feyezan Kanalı’nın Temizliği Yapıldı

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Belediye kültür sarayımızın tüm bakımları ile ilgili işlemlere başlanmış olup, en kısa zamanda eksiksiz vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır. Göreve geldiğimiz tarihten itibaren DSİ ile birlikte feyezan kanalının temizliğini gerçekleştirdik. Bu gerek haşere yönünden gerekse görünüm yönünden bölgedeki vatandaşlarımızın beğenisi ile karşılandı.

Lunaparkın montaj ve kurulumunun tamamlanmasıyla İskenderunlu hemşerilerimizin kullanımına sunulmuştur. Bu kapsamda çocuklarımıza 117 resmi ve 26 özel okul olmak üzere ana sınıfından 12. Sınıf’a kadar olan ilçemizdeki tüm öğrencilerimize ara tatil hediyesi olarak lunapark bileti hediye ettik.” sözlerini bildirdi.

Kadın Vatandaşlara Yönelik Kurslar Devam Ediyor

Başkan Fatih Tosyalı,”17 kadın kültür evinde kırka yakın çeşitli branşlarda 1000 civarında kadın vatandaşa meslek edindirme kursları ile eğitim çağındaki gençlere sınavlara hazırlık kurslarının kesintisiz devam ediyor. Kent orkestrası, İskenderun tiyatro topluluğu oluşturuldu.Mustafa Kemal Mahallesinde kullanılan bina ve millet parkımızdaki sosyal tesis milli emlak genel müdürlüğü tarafından belediyemize tahsis edildi

Ankara’daki temaslarımız neticesinde gençlik ve spor bakanlığımızdan 10 mahallemize futbol sahası, 5 çok amaçlı basketbol sahası, 2 adet antrenman spor salonu, 1 adet butik havuz olmak üzere 18 spor tesisi ile birlikte yeni stadyumda İskenderun’umuza kazandırılmıştır. Buna benzer birçok hizmetimiz devam etmektedir. İskenderun’a değer” sözlerini kaydetti.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER