Çarşamba, Mayıs 15, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun Haberİskenderun Şehir Kulübü’nde Düzenlenen 12 Sanatçının Sergisi Kapılarını Açtı

İskenderun Şehir Kulübü’nde Düzenlenen 12 Sanatçının Sergisi Kapılarını Açtı

İskenderun Şehir Kulübü’nde 12 ressam ve heykeltıraş tarafından düzenlenen serginin 20 Aralık 2019 tarihine kadar ziyaretçilere kapılarını açacağı duyurdu.

İskenderun Şehir Kulübü’nde Açılan 12 Sanatçının Sergisi Kapılarını Açtı

İskenderun belediye başkanı M.Fatih Tosyalı, eski başkan Yusuf Civelek, Arsuz belediye başkanı Asaf Güven, eski başkanı Nazım Çulha, Arsuz kaymakamı Musa sarı, Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Bedir ve çok sayıda vatandaş serginin açılışına katıldı.

İskenderun Şehir Kulübü’nde Açılan 12 Sanatçının Sergisi Kapılarını Açtı

Serginin Sanatçıları ve Değerlendirmeleri

Ressam Ender Ertaş, “Bu sergiyi 12 arkadaş düzenledik. Sergimiz İskenderun şehir kulübünde 14-20 Aralık günlerinde devam edecektir. Sergimizin amacı: İskenderun ve Hatay halkını resim ve heykel sanatını sevdirmektir. Bu sergi tamamen manevi anlamında açılmıştır, bu serginin organizasyonu ortak 12 sanatçıya aittir. İleride daha güzel çalışmalarla sanatseverlerin karşısına çıkacağız. Sergimize katılan kaymakam ve belediye başkanlarına, şehir kulübü yöneticilerine bu mekanı verdikleri için teşekkür ediyorum. Bu sergiye 12 arkadaş katıldı, her arkadaşın 4 çalışması bulunmaktadır, bu sergide 50. Yakın resim, heykel sergilenmektedir. Sergimize ilgi yoğun ve İskenderun halkına , yakın şehirlerden gelen insanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu sergiden maddi beklentimiz yoktur, insanlara sanatı ve sanatsal çalışmalara katılmasını sağlamak için yapılmaktadır.”

İskenderun Şehir Kulübü’nde Açılan 12 Sanatçının Sergisi Kapılarını Açtı

Meral Aran (Heykeltıraş), “Sergimizi 12 resim ve heykeltıraş arkadaşın katılımı ile gerçekleştirdik. Sergimize ilgi yoğun, sanat adına daha çok etkinlik yapmak düşüncesindeyiz, toplumun bir sanattan uzaklaşan ve yozlaşan bir tarafı var, biz bu açığı gidermek için İskenderun’da bu çalışmayı yaptık.”

Nurfeşen Yılmaz (Hemşire ve ressam), “Ben hemşireyim, aynı zamanda klasik sanatlar öğrencisiyim, resim sevdiğim bir alan ve kendi çapımda çalışmalar yapıyorum. Şu aşamada hobi olarak yapıyorum ama klasik sanatlarla birleştirip, uzun vadede çalışmalar yapacağıma inanıyorum. Sanatın içinde olmayı çok seviyorum, sanatın insanlara farkındalık kazandırdığına inanıyorum. Resimlerimde karışık teknik ve fırça spatola kullanıyorum. “

Gülcan Doğruel (Öğretmen ve Ressam), “17 Yıllık resim öğretmeniyim, sadece öğretmenlik yapmıyorum, resim sanatı ile yakından ilgileniyorum. Resimlerimde insan figürleri kullanmayı seviyorum. Resim yapmak dünyanın en güzel terapisi olarak değerlendiriyorum.”

Özge Ulaşır (Ressam), “Çocukluğumdan bu yana sanatın içinde olan birisiyim, Öğretmenlik yapıyorum ama sanatçı kimliğiyle de ön plana çıkmaya çalışıyorum. Soyut resim çalışıyorum ve bu sergiye 4 resim ile katıldım. Genel olarak insanların duygularını, kaçış noktalarını, ön plana çıkaracak lirik soyutlamalar yapıyorum. İnsanların yaratım sürecini anlatan resimler yapıyorum. Biz kadın sanatçılar bir arada olmak bize mutluluk veriyor. “

Mustafa Kara (Resim Öğretmeni ve Ressam), “Çalışmalarını kadın ve kahve üzerine kurguladım. Zamana karşı öyle bir yoğun hayat sürüyoruz ki, bu zaman diliminde 10 dakika içinde kendimizi farklı hisetmeye başlıyoruz. Müzik nasıl mutlu ediyorsa, kahve de bizi mutlu ediyor. İlk resme başladığım zamanla şimdiki zaman içinde çok değiştik ve çocuklara zaman içinde her türlü sanatın yapılarak öğrenileceğini anlatıyorum. Hayal gücümüz varsa, bunu da ortaya çıkarırsak çok güzel şeyler olabilir. Hersek sanatla ilgilenmeli ve sanatın arındırmalı gücünü içimizde hissetmeliyiz. “

Deniz Berkyürek (Ressam), “Çocukluktan beri resim ve sanatla ilgileniyorum, ilk okul, lise derken üniversite ve halen sanatla iç, içe yoluma devam ediyorum. Resmin büyüsünün olduğunu düşünüyorum. İnsanlar bilinçaltından hep gözetlendiğini düşünüyorum, resimlerde bu temel üzerinde kurguluyorum, benim gibi arkadaşlarla bir araya geldik ve bu sergiyi açtık, çok mutluyum.Bana göre kadınlar sadece sanatta değil, her alanda erkeklerin yapabileceği işleri yapabilirler, diye düşünüyorum.” dedi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER