Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay"İskenderun spora destek verdik"

“İskenderun spora destek verdik”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş bir şirket kulübü olmasına karşın İskenderun spora destek verdiğini belirterek “Kulüp başkanına ne söz verdiysek yaptık” dedi.


Kulüp Başkanı Hakan Bolat’ın yeterince destek görmediği yönündeki serzenişlerine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “İskenderun Spor kulübü şirketleşmiş bir kulüp, yani Hatay spor gibi dernek değil. Hatay spor kulübü dernek, Dörtyol’dan, Payas’tan, İskenderun’dan, Arsuz’dan, Samandağın’dan, Defne’den, Antakya’dan, Kırıkhan’dan da yönetici var. Spor kulübü Erzin’den bazı arkadaşlar tarafından satın aldı, sonra Hakan bey’e bunu devrettiler. İskenderun spor bir şirket kulübü olmasına rağmen HBB olarak İskenderun Spor Kulübüne Hakan Bolat’a destekte bulunduk. Hatay büyükşehir belediye olarak kaldıkları yeri, İskenderun belediyesi ile davalık olmamıza rağmen orayı kendisine verdik. HATSU’ya ait tesisin yan tarafını da antrenmanlar yapsınlar diye başkana verdik. Ayrıca Arsuz’da Karaağaç bitişiğinde Nardüzü’nde 3 tane saha yapabilecek şekilde ona bir arsa verdik. Hepsini yapan benim” diye konuştu.

SPOR İLE SİYASETİ HİÇ KARIŞTIRMADIK

Sporu sevdiğini, şu anda da bazı takımların maçlarını burada İskenderun’da oynayacaklarını ifade eden HBB Başkanı Savaş “Voleybol, basketbol takımları maçlarını burada yapacak, yüzüme takımı, burada antrenman yapıyor. Biz gereken desteği verdik ama bu kadar iş arasında İskenderun’u da takip ettim. Ama iktidar partisi ile yürümeye tercih etti, her gün onlarla fotoğraf verdi biz de Hakan Bolat’a yaklaşmaya çekindik. Biz yapacağımızı yaptık bütün ne söz verdiysek yaptık. 14 yılı aşkın belediye başkanıyım hiçbiriniz benden Spor ile siyaseti karıştırdığımı görmediniz bu arkadaşımız da geçmişini bilmiyorum ama spor adamı olarak sporun içinde kalmasını öğütlerim” şeklinde konuştu.

STATLARIN YIKILMASINA KARŞIYDIM”

Herkesten önce İskenderun ve Antakya statların yıkılmasına karşı olduğunu, çok tepki gösterdiğini aktaran HBB Başkanı Savaş şunları söyledi: “İskenderun sporun neden kapanmasını isteyeyim ben ona dedim ki İskenderun stadına ve Antakya stadın da yıkılmasına karşıydım, sebebi de şu sen bir stat yapmadan yıkamazsın. Yanındaki adamı, bunu söylemesi lazım, bakanlığın orası, bizim değil spor bakanlığının. Hatay Sporun belediye ile alakası yok. Orası bir dernek ama Hatay’a ait bir dernek, 1967’den beri kurulmuş bir dernek. O derneğe ben sadece belediye Başkanı olarak hamiliğini yapıyorum. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Biz ona futbolcu desteği falan da verdik ama biz bu işi siyasete karıştırmıyoruz. Hatay spor için bakandan da destek istiyorum, futbol federasyonu başkanından da destek istiyorum. Arıyorum da televizyonunda çıkıp teşekkür ediyorum. Hatay spor benim değil benim mülküm değil, Hatay’da yaşayan bütün insanlarımızın. Hatay Sporu neden önemsiyorum? Biz Hatay’ın sesini Hatay spor ile duyurabiliriz. Hatay başarılı olacak. Hatay bu büyük depremi Türkiye ile paylaşmış olacak ve demeçlerimizde ona göre vereceğiz. Biz keşke İskenderun spor 1 lige çıksa, arkadaşlar keşke Süper Lig’e çıksa ama eğer spor adamı ise ve başkansa sözümüzü tartarak konuşacağız ve Spor çerçevesinde ve sınırları içerisinde…”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER