Cuma, Mayıs 17, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun Haberİskenderun ve Dörtyol’daki Nevruz Etkinliği “CoronaVirüs” Nedeniyle İptal Edildi

İskenderun ve Dörtyol’daki Nevruz Etkinliği “CoronaVirüs” Nedeniyle İptal Edildi

Hatay HDP İl Eş Başkanları  Aysel Eşiyok Aysel Eşiyok ve  Kerem Nalbant, tüm dünyayı etkisi altına corona virüsüne yönelik basın açıklamasında bulundu.

İskenderun ve Dörtyol’daki Nevruz Etkinliği “CoronaVirüs” Nedeniyle İptal Edildi

Hatay HDP İl Eş Başkanları  Aysel Eşiyok Aysel Eşiyok, şu ifadeleri kaydetti:

Çin’in Hubai eyaletinde yer alan Wuhan kentin de bir pazarda bulunan, hayvan ve deniz ürünlerinden insana bulaşan, Korona (covid_19) virüsü kısa sürede tüm dünyaya yayıldı.

“Tüm Bilim Kurulları ile İşbirliğine Gidilmeli”

Başta eğitim, sağlık,ulaşım,turizm ve ticaret gibi yaşama dair tüm alanları etkilemesi sonucu neredeyse dünyada hayat durma noktasına gelmiştir. Türkiye de ise konu AKP ve sarayın insafına bırakılmayacak kadar hassastır. Korona virüsünden kaynaklı toplumda, korku ve panik havası oluşmaması için, sağlık bakanlığı başta, TTB olmak üzere ilgili tüm bilim kurullarıyla işbirliğine gitmelidir.

 

Okulların tatil edilmesi tedbir ende, olsa olumlu olup bu olumlu tedbirlerin, risk altında bulunan tüm alanlara genişletilmesi zaruri ihtiyaçtır.

Salgın Riski Yüksek Hatay’da Test Yapılacak Birim Yok

Korana virüs salgını riski,  en yüksek iller arasında ilimiz, Hatay önde geliyor. Ama test yapılabilecek birim yok. Hatay HDP İL ÖRGÜTÜ olarak, sağlık bakanlığına, Hatay Valiliğine ve Sağlık il müdürlüğüne çağrımızdır. Hatay’ın sınır kenti olması ve barındırdığı yüksek risklerden kaynaklı doğacak vakaların kolayca test yapacakları birimleri oluşturun. Ayrıca, Sağlık bakanının açıkladığı 25 test biriminin içinde, Hatay’ın olmaması kaygılarımızı arttırmıştır.

İskenderun ve Dörtyol’daki Nevruz Etkinliği İptal Edildi

Ülkemizin geçtiği böylesi zor bir  süreçten, yüzlerce yıllık, baharın gelişini müjdeleyen ve özgürlüğün simgesi haline gelen, Newroz bayramını tüm insanlık açısından ciddi bir tehdit haline gelen, korona virüsünün giderek yaygınlık kazanması üzerine, toplum sağlığını önceleyerek başta, İskenderun ve Dörtyol ilçelerimizde 21 martta yapmayı planladığımız, Newroz bayramı etkinliklerini iptal ettiğimizi halklarımıza duyurur, Newrozun coşkusunu 1 mayıslara taşımak umuduyla tüm halklarımızı saygıyla sevgiyle selamlıyoruz.“

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER