1 Mayıs tertip komitesi tarafından düzenlenen kutlama programı Mete Aslan Bulvarında katılımcıların toplanmasıyla başladı. Ellerinde pankartlar, flamalar ve dövizler bulunan katılımcılar uzun kortej oluşturarak Tren İstasyonu Meydanına kadar, sloganlar atarak yürüdü.

Tertip komitesi tarafından belirlenen program çerçevesinde İstasyon meydanında toplanan sendika, siyasi parti ve sivil tolum kuruluş temsilcileri sloganlar atarak işçi bayramını kutladı.

Tren istasyonu meydanında yapılan program saygı duruşuyla başladı. Daha sonra 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı Mustafa Ünsal, 1 Mayıs’ta dünyanın dört bir yanındaki sınıf kardeşleriyle beraber demokrasiye, adalete özgürlüğe, eşitliğe, barışa ve kardeşliğe dair umutları, talepleri haykırdıklarını söyledi.

Türkiye’nin dört bir yanında meydanlarda buluşarak ekmeğin her gün küçülmesine, adaletin terazisinin tamamen bozulmasına en temel hak ve özgürlüklerin gasp edilmesine hep bir ağızdan ‘dur’ dediklerini belirten Mustafa Ünsal “Başta Taksim meydanı olmak üzere ülkenin dört bir yanındaki 1 Mayıs alanlarında işçiler, kamu emekçileri, mimarlar, mühendisler hekimler, emekliler, kadınlar ve gençler kol kola, omuz omuza hakkını hukukunu savunuyoruz” dedi.

Programda sahne alan grup seslendirdiği şarkılarla alandaki kalabalığa keyifli anlar yaşattı. Grup üyeleriyle alanı dolduranlar zaman zaman şarkılara birlikte eşlik etti.